4. kolo
18.09.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Turína FC (© AFP)

Pevnost Salernitany se po sedmi měsících zbortila, gólovým pozdravem rozhodl Buongiorno

Hráči Salernitany prohráli na domácím hřišti v zápase čtvrtého kola Serie A s Turínem FC 0:3 a nadále v letošním ročníku čekají na tříbodový zisk. Vysokou výhru hostí odstartoval již v 15. minutě produkt turínské akademie Alessandro Buongiorno, pro kterého se jednalo o teprve druhou branku v nejvyšší soutěži. Tři body pro Býky poté pojistil ještě dvěma góly Nemanja Radonjić. Tým ze Salerna tak přišel o dlouhou sérii ligové neporazitelnosti na Stadio Arechi, jež trvala už od února.

Oba celky zažívaly podobný vstup do sezony, jelikož je v tabulce od sebe dělily dva body. Lépe na tom byl hostující Turín, který v posledním kole vyhrál 1:0 doma nad Janovem, a ve třech utkáních tak ochutnal všechny možné scénáře. Tým ze Salerna naopak na svou první výhru teprve čekal, dosud posbíral jen dvě remízy a naposledy venkovní prohru s Lecce. Na domácím hřišti se ale svěřenci Paula Sousy mohli opřít o výbornou formu, ligového přemožitele zde totiž nenašli již osm zápasů.

Hostující brankář Vanja Milinković-Savić se musel jako první výrazněji činit, kroucenou ránu Antonia Candrevy ovšem dokázal zneškodnit. To na druhé straně byli hosté o pár minut později úspěšnější. Po rohu se v malém vápně vynořil osamocen stoper Buongiorno, který v jednoduché pozici neselhal.

Příležitost ke srovnání pak nevyužil Pasquale Mazzocchi, po zemi totiž mířil o pár čísel mimo levou tyč. A tak se ke slovu opět přihlásili "Býci". Konkrétně ve 41. minutě Radonjič, a ten výstavním obstřelem na zadní tyč zpoza šestnáctky nedal Guillermu Ochoovi jakoukoliv šanci. V závěru první půle následně hosty zachránila proti střele Jovana Cabrala branková konstrukce.

Salernitana vběhla do druhého poločasu hned se třemi změnami, krátké období zvýšené aktivity ale utnul po pěti minutách opět Radonjić. Nutno říci, že mu k tomu svým slabým zákrokem, který předvedl proti ráně srbského záložníka doprostřed brány, dosti pomohl mexický strážce domácí branky.

V 58. minutě pak už Srb málem slavil hattrick, ten mu ovšem překazil videorozhodčí odhalením jeho ofsajdového postavení. I přes snahu domácích hráčů se skóre do konce zápasu již nezměnilo, tým z Turína si tak odvezl domů ke třem vstřeleným gólům i plný bodový zisk.

Salernitana se tedy ani na čtvrtý pokus nedočkala svého letošního prvního vítězství, tři body bere Turín. Ten v příštím kole přivítá 24. září doma AS Řím, Salernitana o dva dny dříve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele