12. kolo
12.11.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stefano Sensi (© AFP)

Dimarcova inspirace Schickem otevřela obranu Frosinone. Pojistku přidal turecký rekordman

Hráči Interu zvítězili ve 12. kole Serie A nad Frosinone 2:0. Přesvědčivý první poločas zapečetil exkluzivní trefou téměř z půlky hřiště Federico Dimarco. Krajní bek, jehož pro velký fotbal vychovali právě Nerazzurri, se tak podepsal už pod šestý ligový gól v této sezoně. Historický zásah si připsal krátce po změně stran Hakan Calhanoglu, jenž se stal svou 37. brankou mezi italskou elitou nejlepším tureckým střelcem v dějinách soutěže. Miláňané tudíž zareagovali na tříbodový zisk Juventusu a vrátili se na první příčku soutěže.

O favoritovi duelu nemohlo být sporu, neboť milánský celek všechny čtyři dosavadní vzájemné duely s Frosinone ovládl a prožíval téměř bezchybnou sezonu, když k pozici lídra domácí soutěže přidal v týdnu i jistotu postupu do jarní fáze Ligy mistrů. Ve výborné formě se navíc stále udržoval Lautaro Martínez, který s fantastickým průměrem více než gólu na zápas jasně vládl tabulce střelců Serie A. Špatně se však po návratu mezi italskou elitu nevedlo ani hostům, kteří rovněž mohli spoléhat na argentinského kanonýra, letos již pětibrankového Matíase Soulého.

Zajímavá příležitost se v úvodu rodila po průniku Martíneze do pokutového území, nicméně jeden z obránců skvěle zasáhl. Brankáře hostí zaměstnal až o chvíli později jeho parťák z útoku Marcus Thuram, jenž jen tak tak stihl přihrávku za obranu a vyslal střílenou přihrávku pod sebe do vápna. Do ofenzivy se poté zapojil také Dimarco, u nějž začala akce, kterou zakončoval znovu Martínez, ani tentokrát ale gól nevstřelil. Italský krajní bek se v závěru poločasu ovšem postaral o kandidáta na gól roku, když si blízko půlící čáry všiml, že Stefano Turati je daleko z brány, a tak skóroval podobným způsobem jako Patrik Schick na Euru proti Skotsku.

Hned po přestávce tancoval vápnem hostí Thuram, přičemž do zbytečného skluzu šel Ilario Monterisi, jenž Francouze poté fauloval. Pokutový kop následně proměnil Calhanoglu, který se tak po svém historickém 37. přesném zásahu stal nejlépe střílejícím Turkem v italské lize. Slovo si vzal krátce po příchodu na hřiště Walid Cheddira, nicméně po jeho pokusu z úhlu pouze zazvonila levá tyč. Nečekanou střelu z dálky vyprodukoval Riccardo Marchizza, ale fantastický zákrok předvedl Yann Sommer. Zkušený Švýcar musel zasahovat později i proti střele z úhlu z kopačky střídajícího mladíka Arijona Ibrahimoviče.

Inter tak překvapivou ztrátu nepřipustil a znovu bodoval naplno. Po reprezentační pauze ho 26. listopadu čeká velká bitva o čelo tabulky s Juventusem, Frosinone se ve stejný den střetne s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele