3. kolo
03.09.2023 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Rivalové z mundialu jako ofenzivní parťáci. Inter přejel Fiorentinu po trase Thuram–Martínez

Inter Milán zvítězil ve třetím kole Serie A na domácí půdě 4:0 nad Fiorentinou. Úvodní gól utkání obstaral již v první půli útočník Marcus Thuram, jenž se trefil poprvé od svého příchodu z německé Borussie Mönchengladbach. Po změně stran navíc poprvé zafungovala Francouzova spolupráce s Lautarem Martínezem, proti kterému nastoupil ve finále loňského mistrovství světa. Svému novému útočnému kolegovi totiž nahrál na jeden z jeho dvou přesných zásahů ve druhém poločase. Antonín Barák se v sestavě kvůli virové nákaze opět neobjevil.

O favoritovi duelu nemohlo být pochyb, jelikož Nerazzurri podlehli Fialkám od roku 2017 jen dvakrát a po prvních dvou kláních nové sezony zůstávali stoprocentní. Ve skvělé formě navíc hrál Martínez, jenž se v aktuálním ročníku trefil již třikrát. Také Fiorentina ale mohla spoléhat na argentinského kanonýra, neboť v obou jejích ligových zápasech se prosadil Nicolás González, který navíc dalšími dvěma góly vystřílel Fialkám postup do skupinové fáze Evropské konferenční ligy.

Již ve třetí minutě hry natáhl před vápnem ke střele Federico Dimarco, ale jeho pokus Oliver Christensen bez problémů pokryl. V 18. minutě se k ráně uvnitř pokutového území dostal Thuram, ale z ostrého úhlu branku přestřelil. O pět minut později už se Nerazzurri radovat mohli, když centr Dimarca uklidil hlavou do sítě Thuram.

Ve 34. minutě mohl vedení domácích navýšit Martínez, ale na hranici malého vápna cíl přestřelil. V poslední minutě prvního poločasu pak měl další gól na noze Thuram, ale přihrávku do bezprostřední blízkosti branky poslal nad horní tyč.

Hned po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale Denzel Dumfries trefil z ostrého úhlu pouze levou tyč. V 53. minutě už La Beneamata vedla o dvě branky, když po rychlém útoku přesně zamířil Martínez. O pět minut později přidal třetí gól Interu Hakan Calhanoglu, který proměnil pokutový kop po faulu Christensena. Po hodině hry mohlo být pro Fiorentinu ještě hůř, ale Thuramova rána těsně minula levou tyč. V 73. minutě pak přidal svůj druhý gól v zápase střelou pod břevno Martínez.

Inter tedy opět nezaváhal a připsal si další výhru. V příštím kole ho 16. září čeká městské derby s AC Milán, Fiorentina se o den později utká s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele