27. kolo
03.03.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Lecce (© AFP)

Netrpělivý střelec Cheddira pomohl Lecce k odvrácení porážky s Frosinone

Fotbalisté Frosinone remizovali ve 27. kole Serie A na vlastním stadionu s Lecce 1:1. Vyrovnané úvodní dějství zakončil v nastavení gólem Walid Cheddira, jenž otevíral střelecký účet Canarini i v minulém utkání s Juventusem. Marocký forvard se po změně stran předvedl v horším světle, když při pokutovém kopu hostů předčasně vběhl do vápna a penalta se opakovala. Druhý pokus již s klidem proměnil Nikola Krstovič.

Oba celky se držely těsně nad sestupovým pásmem, a výhra tak mohla na konci ročníku znamenat klíčovou výhodu. Giallorossi z posledních 10 utkání získali jen čtyři body a v minulých třech duelech nedokázali ani jednou skórovat. Pro probuzení tápajícího útoku si nemohli přát lepšího soupeře, neboť Frosinone disponovalo nejhorší obranou soutěže.

Ofenziva Canarini naopak od začátku utkání diktovala tempo hry, první zajímavou šanci ale vyprodukovalo Lecce. Dalekonosnou ránu Lamecka Bandy však Michele Cerofolini zkrotil. Italský gólman se blýskl také proti střele Krstoviče, jenž hravě proplul defenzivní linií a vypálil z ostrého úhlu. Frosinone po vyrovnané pasáži zpříjemnilo fanouškům poločasový odpočinek, když v nastavení první půle vytěžil ze zmatku v šestnáctce úvodní trefu Cheddira.

Před hodinou hry neodhadl domácí gólman Cerofolini zákrok na unikajícího protihráče a po faulu musel čelit pokutovému kopu. Předešlou chybu sice skvělým zákrokem dokázal napravit, kvůli předčasnému vběhnutí dosud jediného střelce utkání Cheddiry se ovšem musela penalta opakovat. Balon si vzal pod patronát Krstovič, jenž zamířil nechytatelně do levého spodního rohu. Vzápětí mohl překlopit vedení zpět na stranu domácích Francesco Gelli, jeho smělý volej však skončil na břevně. Canarini se v závěru hnali za třemi body, v cestě jim ovšem stála obětavá defenziva. V poslední minutě se navíc proti prudké hlavičce vytáhl brankář Wladimiro Falcone.

Frosinone tak s neoblíbeným soupeřem remizovalo. V následujícím kole se 9. března utká se Sassuolem, Lecce bude o den později hostit Veronu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele