38. kolo
26.05.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Frosinone (© AFP)

Udinese ovládlo záchranářský souboj, Frosinone o prvoligovou příslušnost připravilo Empoli

Hráči Udinese zdolali ve 38. kole Serie A domácí Frosinone 1:0 a zachránili se před sestupem do nižší soutěže. Na stejný počin ovšem nakonec nedosáhli Canarini, kteří kvůli výhře Empoli nad AS Řím v souběžně hraném utkání spadli do Serie B. Jediným úspěšným střelcem střetnutí se v 76. minutě stal Keinan Davis, jenž se po letním příchodu z Aston Villy prosadil vůbec poprvé. Pod vítězství Bianconeri se neméně významným způsobem podepsal i brankář Maduka Okoye, který předvedl několik povedených zákroků a v posledním zápase sezony udržel čisté konto.

Udinese se pod vedením legendárního Fabia Cannavara herně zvedlo a k záchraně mu chyběl už jen poslední krok, ovšem ten nejklíčovější. Bianconeri totiž přijeli v posledním kole na hřiště Frosinone, kde diváky čekala vzrušující bitva o záchranu. Porážka totiž mohla mít pro oba týmy fatální následky, neboť při případné výhře Empoli by poražený celek s jistotou spadl do druhé ligy. Domácí však měli kromě podpory svých fanoušků ještě jednu výhodu, k záchraně jim totiž stačil i bod.

Bianconeri se do první velké šance dostali hned chvíli po úvodním hvizdu, tečovaný pokus Brennera ale skvěle zlikvidoval Michele Cerofolini. Následně se na druhé straně činil Okoye, když musel vytáhnout dva perfektní zákroky proti střelám Kanárků. Jinak vyrovnaný záchranářský souboj příliš šancí nenabízel. Výjimkou byl pouze přímý kop Frosinone, který Emanuele Valeri poslal do břevna a střela záložníka Udinese Martina Payera, kterou vychytal Cerofolini.

Velká příležitost k otevření skóre se naskytla domácím fotbalistům krátce po zahájení druhého dějství. Marco Brescianini však i s pomocí teče mířil jen do vzdálenější tyče. Proti střele Nadira Zortey vytáhl další parádní zákrok Okoye. Tak udeřilo na druhé straně. Střídající Davis zužitkoval uvnitř šestnáctky skvělou přihrávku a nekompromisně pokořil Cerofoliniho. Další gól již diváci na Stadio Benito Stirpe neviděli, jelikož Valeri svou prudkou střelu v nastavení nezakroutil mezi tři tyče.

Udinese tak ovládlo klíčový zápas na hřišti Frosinone a zajistilo si záchranu. Naopak Frosinone se s nejvyšší italskou soutěží loučí, neboť Empoli ovládlo souběžně hrané střetnutí s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele