13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone (© AFP)

Stadion Frosinone se mění v nedobytnou tvrz. Souboj nováčků se rozhodoval až v nastavení

Fotbalisté Frosinone zvítězili ve 13. kole Serie A nad Janovem 2:1 a navíc poprvé v historii nejvyšší italské soutěže pošesté v řadě na vlastní půdě neprohráli. V průběhu první půle se prosadily oba celky a ačkoliv to dlouho vypadalo, že po změně stran branka nepadne, obrovskou euforii v táboře Giallazzurri vyvolal v závěru nastaveného času teprve 21letý obránce Ilario Monterisi.

Z dvojice nováčků si lehce před odehranou třetinou soutěže vedlo o něco lépe Frosinone. To dosud nasbíralo o bod více a k nelibosti hostů se mu dařilo zejména na Stadio Benito Stirpe, kde ztratilo jen ve dvou z šesti odehraných utkání. Znalost prostředí měla být obecně obzvlášť důležitým faktorem. Janovu se zaprvé na hřištích soupeřů příliš nedařilo, a navíc v minulé sezoně, kdy oba celky ještě zápolily v Serii B, pokaždé vyhrál tým vedený jako domácí.

Byli to ovšem Grifone, kdo se ukázal hned v úvodu. Už v první minutě totiž Stefano Sabelli vystihl rozehrávku soupeře a naservíroval balon před odkrytou bránu Ruslanu Malinovskému, ten však nezakončil přesvědčivě, neboť jeho slabou střelu lapil na čáře Stefano Turati. Pozadu nechtěl zůstat Morten Frendrub, když se prodral k centru. Jeho hlavička ovšem proletěla nad břevnem. Lépe si na druhé straně vedl Matías Soulé, jenž napřáhl z uctivé vzdálenosti a brankář jeho pokus nedokázal zkrotit. Domácí radost vydržela jen okamžik, neboť ještě hezčí dalekonosný projektil vyslal Malinovskij a vyrovnal.

Krátce po poločasové přestávce mohl Frosinone vrátit vedení Arijon Ibrahimovič poté, co se z bezprostřední blízkosti snažil procpat do brány odražený míč. Josep Martínez byl ale proti a balon vyrazil. Malinovskij byl proti Canarini při střelecké chuti. V 68. minutě si Ukrajinec málem připsal druhou branku, když se postavil k rozehrání přímého kopu, ale trefil pouze pravou tyč. Dlouho se schylovalo k tomu, že si týmy rozdělí body. V nastavení ovšem obdržel ve vápně přihrávku Monterisi a zkušeně si s příležitostí poradil.

První střetnutí na půdě nejvyšší italské soutěže po více než čtyřech letech tak ovládlo Frosinone. To se v příštím kole představí 2. prosince na hřišti AC Milán, Janov tentýž den přivítá Empoli.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele