8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone (© AFP)

Frosinone rozdalo lekci z důrazu. Gólový tanec si ve vápně Verony střihl Reinier

Fotbalisté Frosinone zvítězili v domácím utkání osmého kola Serie A nad Veronou 2:1. Další dobrý výkon nováčka korunoval v nastavení první půle Reinier, jenž byl ve vápně soupeře dostatečně důrazný a načal cestu svého týmu za vítězstvím. Kmenový hráč Realu Madrid, který na Apeninský poloostrov přišel na roční hostování, tak skóroval při premiérovém startu za Canarini. Rozhodnutí přišlo po změně stran od Matíase Soulého. Giallazzurri se po třetí výhře v sezoně vrátili do první poloviny tabulky, což se z pohledu podceňovaného celku dalo považovat za velký úspěch.

Frosinone bylo jedním z velmi sympaticky hrajících celků v nové sezoně nejvyšší italské soutěže. Nově postoupivší tým poznal dosud přemožitele jen dvakrát a to proti soupeřům kalibru AS Řím či Neapole. Naopak Verona po skvělém startu, kdy zvítězila dvakrát v řadě, upadla do herní deprese. O tom svědčila série pěti klání bez vítězství, přičemž v posledních čtyřech nedokázala vstřelit jediný gól.

Neuběhly ani tři minuty a domácí mohli jít do vedení poté, co si balon na zadní tyči našel nabíhající Ilario Monterisi. Ten však kvůli dotěrnému bránění zadáků Mastini zamířil hlavičkou nad břevno. Frosinone bylo aktivnější i nadále. Pozdvižení v ochozech vzbudil Soulé, který se krátce po úderu půlhodiny připomněl hned dvakrát. V prvním případě namířil svůj pokus nad břevno, v tom druhém mu k otevření skóre chyběly jen centimetry, když orazítkoval levou tyč. Hosté zahrozili až z rohového kopu krátce před pauzou, hlavičce Michaela Folorunsha ale chyběla přesnost. V nastavení úvodní půle pak přece jen přišel gólový moment v podání Reiniera, který bleskurychle dorazil míč, jenž se k němu dostal po odrazu od tyče.

Hostující Verona mohla vyrovnat brzy po návratu ze šaten, když se do samostatného úniku vydal útočník Cyril Ngonge. Ten sice sprinterský souboj s defenzivou nováčka zvládl, zakončení však nikoliv. Frosinone začalo postupem času s výsledkem hazardovat. Další nebezpečná situace Hellasu nastala poté, co si na zadní tyči našel centrovaný míč Filippo Terracciano, jehož zakončení hlavou o zem jen těsně minulo branku Giallazzurri. Uklidnění pro lehce pasivní domácí přišlo v 66. minutě, kdy se přesnou hlavičkou prezentoval nejlepší muž na hřišti Soulé. V nastavení pak sice přišlo snížení Milana Djuriče, který se zde vzduchu trefil ideálně k tyči. Vyrovnání se ale hosté již nedočkali.

Frosinone tak odčinilo poslední porážku na půdě Říma a doma s Veronou vybojovalo plný počet bodů. V dalším kole se 22. října střetne s Bolognou, Scaligeri změří o den dříve síly s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele