25. kolo
18.02.2024 18:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Střelecké převaze Frosinone se postavil mladý host z Juventusu

AS Řím zvítězil ve 25. kole Serie A na hřišti Frosinone 3:0. Domácí ovšem v první půli Giallorossi výrazně přestříleli, žádnou ze svých šancí ale do zdárného konce nedovedli. Zato Vlci jednu z mála příležitostí v úvodním dějství využili, když ve 38. minutě nechytatelně zakončil odvážnou individuální akci 18letý stoper Dean Huijsen. Nizozemec, který v hlavním městě hostuje z Juventusu, se v posledních třech ligových duelech prosadil již podruhé.

Frosinone ještě stále venku v této ligové sezoně nevyhrálo, když si po porážce 1:5 s Fiorentinou připsalo sedmou prohru v devíti soutěžních zápasech. V úvodu ročníku velmi sympaticky hrající nováček soutěže se tak začal nebezpečně přibližovat pásmu sestupu, na které měl náskok už pouhé tři body. Jednoduchý úkol jej navíc nečekal ani tentokrát, jelikož na jeho půdu přicestoval AS Řím, jenž chtěl napravit poslední porážku s Interem.

V úvodním dějství však Vlci působili velmi ospalým dojmem, což vedlo k výrazné střelecké převaze domácího celku. Gólmana Mileho Svilara poprvé pořádně vystrašil ve 24. minutě Matías Soulé, jenž vyslal zpoza šestnáctky razantní projektil mířící k levé tyči. Srb ale výborným zákrokem vytěsnil míč na rohový kop. Po půlhodině naprosto selhal Kaio Jorge, který natřikrát nedokázal zblízka dorazit balon do sítě. Zahozené šance mohly Frosinone mrzet o to více, když ve 38. minutě udeřili z ojedinělé příležitosti hosté. Huijsen pronikl od půlicí čáry až k velkému vápnu a sólo zakončil povedenou ranou k zadní tyči.

Římané po změně stran zpevnili defenzivu a nepouštěli soupeře do dalších šancí. Naopak po hodině zápasu mohl dodat svěřencům Daniela De Rossiho jistotu Stephan El Shaarawy, který se z dálky opřel do balonu. Rána zkušeného křídelníka však prosvištěla těsně nad břevnem. V 71. minutě už domácí brankář kapituloval poté, co pokus Bryana Cristanteho jednoduše dorazil do odkryté sítě Sardar Azmoun. O třetí zásah La Lupa se pak postaral Leandro Paredes, jenž proměnil přísně nařízenou penaltu.

Římané tak na hřišti Frosinone podle předpokladů zvítězili. V následujícím kole se 26. února střetnou s Turínem, Canarini změří o den dříve síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele