11. kolo
03.11.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lewis Ferguson (© AFP)

Bologna slavila díky neprostupné defenzivě další úspěch. Lazio prospalo úvod druhé půle

Úvodní duel 11. kola italské Serie A zvládli lépe hráči Bologni, kteří na svém hřišti porazili římské Lazio 1:0. Jedinou branku převážně defenzivního zápasu vstřelil pouhých 30 sekund po změně stran skotský záložník Lewis Ferguson, jehož průnikovou přihrávkou našel Joshua Zirkzee. Orli se ve zbytku zápasu k vyrovnání nepropracovali, a domácí tak během celé sezony stále inkasovali ve druhém dějství pouhé dvě branky. Hostům se navíc na boloňském stadionu nepodařilo skórovat již počtvrté v řadě.

Hráči domácího celku si netradičně užili pověstný anglický týden, když v úterý porazili v pohárovém duelu Veronu a hned o tři dny později musel být připraveni na těžký ligový střet s Laziem. Jenže Orli ve výrazně jednodušší pozici nebyli, jelikož v pondělí absolvovali složitý duel s Fiorentinou, kterou udolali až brankou v nastavení. O rozhodující zásah se postaral Ciro Immobile, jenž však ve srovnání s předchozími ročníky spíše paběrkoval, když dosud skóroval pouze třikrát.

Lepší vstup do zápasu měl tým z hlavního města. V úvodní dvacetiminutovce se mu zásluhou kvalitně zahraných rohových kopů podařilo hned dvakrát nepříjemně ohrozit Lukasze Skorupského. Jinak byl však první poločas především přehlídkou defenzivního fotbalu, což bylo typickým znakem více než dva měsíce neporažených domácích, jejichž obrana patřila k těm nejpevnějším v celé soutěži.

Fanoušci ofenzivního fotbalu spojili o poločasové pauze své modlitby a společným úsilím přinesli výrazný zvrat v utkání. Ferguson se z vůbec první šance druhé půle dokázal prosadit, když ho mezi třemi hostujícími beky perfektně našel Zirkzee a skotský záložník sebejistě poslal balon na vzdálenější tyč. Vše se bohužel pro neutrálního diváka okamžitě vrátilo zpět do kolejí úporné taktické bitvy s minimem šancí na obou stranách. Hosté nedokázali ve druhém poločase ani jednou prověřit polského brankáře a svěřenci trenéra Thiaga Motty si zodpovědným defenzivním výkonem dokráčeli pro překvapivě snadné tři body.

Bologna tak prodloužila sérii neporazitelnosti již na 11 soutěžních utkání. Další výhru bude moci přidat 12. listopadu na hřišti Fiorentiny, Lazio tentýž den odehraje římské derby s AS.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele