30. kolo
01.04.2024 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Bologna slavila Velikonoce výstavními trefami. Salernitaně nadělila třígólovou výslužku

Bologna ve 30. kole Serie A porazila doma Salernitanu 3:0. Další důležité body v cestě za Ligou mistrů si červenomodří zajistili již v první půli, když se postupně Riccardo Orsolini i Alexis Saelemaekers předvedli překrásnými projektily z hranice šestnáctky. Italský ofenzivní univerzál si připsal již 50. zásah v italské nejvyšší soutěži a ve druhé sezoně za sebou překonal 10gólovou hranici. Trenér Stefano Colantuono tak začal své třetí angažmá na lavičce týmu ze Salerna porážkou.

Hráči Bologni v minulém kole zažili opravdovou euforii. Na hřišti Empoli totiž v 94. minutě vstřelil vítězný gól Giovanni Fabbian, který pojistil Rossoblu pozici v nejlepší čtyřce soutěže. Příjemné časy naopak nezažívala Salernitana, která okupovala beznadějně poslední příčku s pouhými 14 body a sáhla o reprezentační přestávce k výměně trenéra.

Pouze na lavičce začínal nejlepší střelec domácích Joshua Zirkzee, který se stále zotavoval ze svalového zranění. Ani tato skutečnost však Chrty nerozhodila a hned s úvodním hvizdem přebrali otěže zápasu. První ovoce přinesl strhující nástup ve 14. minutě, kdy se nádhernou trefou zpoza vápna na zadní tyč blýsknul Orsolini. Salernitana mohla odpovědět záhy, kdy obrana Bologni zazmatkovala v rozehrávce a Simy se řítil sám na bránu. Nadělenou příležitostí však pohrdnul. Na další vzrušení si fanoušci museli počkat až do samotného závěru prvního poločasu, kdy je zvednul ze sedaček výstavní ranou do šibenice Belgičan Saelemaekers.

Podobné obrátky nabralo klání i po změně stran, kdy dokázal dopravit míč do sítě po zblokované střele Orsoliniho Jens Odgaard. Gólovou radost mu však přerušil zdvižený praporek signalizující ofsajd. Skóre se na druhé straně následně snažil korigovat šikovný mladík Loum Tchaouna, jehož pokus však prosvištěl těsně kolem levé tyče. O slovo se přihlásil v 80. minutě i velezkušený Antonio Candreva, kterého do vyložené šance vybídnul Simy. Tváří v tvář proti Federicu Ravagliovi ale trestuhodně selhal. Tečku za přesvědčivým výkonem domácích přidal ještě v nastavení Charalampos Lykogiannis, který si vyměnil míč se Saelemaekersem a zakončil na zadní tyč.

Bologna tak zvládla roli favorita a upevnila si čtvrtou příčku. Salernitana se naopak beznadějně topí v sestupových vodách i nadále. Další duel ji čeká 5. dubna doma se Sassuolem, Rossoblu vyzvou o dva dny později Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele