9. kolo
22.10.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Lorenzo De Silvestri (© AFP)

Gól veterána rozhodl o výhře Bologni. Frosinone lovilo ze sítě úctyhodnou rybičku z 20 metrů

Bologna porazila v devátém kole Serie A Frosinone 2:1 a zůstala v kontaktu s týmy na pohárových pozicích. Rossoblu přiblížil v 19. minutě k výhře Lewis Ferguson, na jehož gól záhy navázal fantastickou hlavičkou zpoza vápna zkušený Lorenzo De Silvestri. Na efektní trefu obránce, jenž nastoupil do svého 424. utkání v italské nejvyšší soutěži, hosté zareagovali jediným zásahem, a potřetí v sezoně tak odešli poraženi.

Fotbalisté Bologni vstupovali do domácího utkání proti Frosinone jako tým, který v lize neprohrál sedm zápasů v řadě. Tato série se dala nazvat jako fantastická, jelikož Rossoblu dokázali uhrát bod s Interem, Neapolí i Juventusem. Tentokrát na jejich hřiště přijel papírově slabší soupeř, nováček soutěže ale svými výkony rozhodně nezaostával a s 12 získanými body se dokonce v tabulce nacházel nad svým soupeřem.

Canarini v úvodních minutách potvrzovali, že jejich dosavadní výsledky nebyly pouze souhrou náhod a aktivním presinkem znemožňovali svému soupeři konstruktivní kombinaci. Přesto z první větší příležitosti domácích v 19. minutě inkasovali, když tečovanou ránu Alexise Saelemaekerse nasměroval zblízka do branky Ferguson. O několik okamžiků později byla ztráta hostů již dvougólová, když Stefano Turati vyrazil centrovaný míč pouze kousek za pokutové území, odkud jej pohlednou rybičkou poslal do sítě hlavičkující De Silvestri. Frosinone na tvrdý direkt mohlo odpovědět v závěru úvodní půle, brankář domácích však proti oběma střeleckým pokusům Lucy Mazzitelliho skvěle zasáhl.

Úvod druhého dějství nabídl vyrovnanou podívanou, ani jeden z celků si však příležitosti nevytvářel. To platilo až do 58. minuty, kdy měl na kopačce snížení Mazzitelli, skvělého postavení na hranici vápna ale nevyužil a vypálil pouze nad. O pět minut později se ale již hosté radovali, když nabídnutý pokutový kop po faulu Sama Beukemy proměnil ranou do protipohybu gólmana Matías Soulé. Klid na stranu Rossoblu mohl vzápětí navrátit Riccardo Orsolini, pohlednou akci ale zakončil pouze střelou mimo. Naději na bodový zisk udrželi Canarini i po přímém kopu Saelemaekerse, jehož technický pokus zamířil jen těsně nad břevno. Závěr duelu si Chrti pohlídali a svého soupeře do větší příležitosti nepustili.

Bologna tak na domácí půdě udržela sérii bez porážky a na své konto si připsala tři body. V příštím kole vyzve 28. října na souboj Sassuolo, Frosinone změří o den později síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele