7. kolo
01.10.2023 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Bologna FC - Empoli FC 3:0

Fotbalisté Bologni zvítězili v sedmém kole Serie A nad hostujícím Empoli 3:0. V souboji klubů, jež se v úvodních šesti zápasech prosadily dohromady pouze čtyřikrát, dlouho dominovali oba brankáři, kteří zvláště v první půli vychytali celou řadu stoprocentních šancí. Chrti se ukončení série tří bezbrankových remíz přesto dočkali zásluhou hattricku Riccarda Orsoliniho. Dlouholetá opora domácích se trefila již v šesté sezoně v dresu Rossoblu za sebou, čímž navázala na stejný počin trojnásobného nejlepšího kanonýra nejvyšší italské soutěže Giuseppeho Signoriho z přelomu století.

Ani jeden z týmů neprožíval zrovna povedený start ročníku, nástup Azzurri byl ale skutečně tragický. První vítězství si totiž připsali až v minulém kole se Salernitanou, kterou skolil jejich doposud jediný střelec v ročníku Tomasso Baldanzi. Rossoblu sice prohráli pouze jednou, nicméně počet jejich remíz se na půdě Monzy vyšvihl na čtyři ze šesti odehraných zápasů. Ve prospěch domácích nehrála vzájemná bilance, jelikož Empoli porazili naposledy v dubnu 2019.

Jako první mohl po rohovém kopu v páté minutě udeřit Tyronne Ebuehi, který hlavičkoval do levé šibenice, výborně však zasáhl Lukasz Skorupski. Poté se do šance propracoval Francesco Caputo, jenž z levé strany pálil na bližší tyč, ale brankář domácích jeho ránu vytěsnil. Ve 20. minutě měli první příležitost také fotbalisté Bologni, když se díky tečované přihrávce dostal do úniku Dan Ndoye. Výtečným zákrokem se ovšem zaskvěl Etrit Berisha. Nedlouho nato však albánský brankář přece jen inkasoval, neboť po krásném sólu z levé strany umístil balon do sítě Orsolini. Hosté se radovali z vyrovnání ve 37. minutě, jenže jejich oslavy ukončil předcházející ofsajd. V závěru poločasu se po nepovedené standardce Empoli dostali do přečíslení Ndoye a Joshua Zirkzee. Akci zakončoval druhý jmenovaný, jehož střelu do pravého dolního rohu vychytal skvělý Berisha.

I po změně stran mohli diváci sledovat velký počet střeleckých pokusů, žádný z nich ovšem nebyl výrazně nebezpečný. Až po hodině hry se v pravé části velkého vápna objevil úplně volný Orsolini, který se však své možnosti lekl a míč netrefil vůbec dobře. Vzápětí se dostal do podobné šance znovu a tentokrát si s nabízenou příležitostí dokázal poradit. S klidem si zpracoval míč a po zemi ho umístil za záda gólmana Berishy. Poté už domácí zápas kontrolovali a nedovolili Azzurri duel zdramatizovat. V nastavení navíc ještě zkompletoval hattrick Orsolini, když si po spolupráci s Oussamou El Azzouzim připravil míč na levou nohu a poslal ho nekompromisně do šibenice.

Bologna tak prolomila remízovou kletbu a porazila Empoli. To se 6. října pokusí před vlastním publikem zvítězit proti v podobné formě hrajícímu Udinese. Domácí čeká o den později těžký test na půdě Interu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele