21. kolo
14.02.2024 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Nespoutanou boloňskou jízdu za pohárovou Evropou nepřibrzdila ani Fiorentina

Hráči Bologni potvrdili výtečnou formu, když na svém stadionu porazili v souboji pohárových aspirantů Fiorentinu 2:0. Pohledný ofenzivní fotbal domácího celku okořenil rozhodující trefou Riccardo Orsolini, kterého navíc o další zásah obral těsný ofsajd. Rossoblu tak setřásli dotírající soupeře a upevnili si pátou příčku. Zato hosté bez Antonína Baráka v sestavě prohráli čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů.

V lednu konaný italský Superpohár zapříčinil řadu odložených ligových zápasů, mezi něž se zařadil i výjezd Fiorentiny do Bologni. Rossoblu si plnými doušky užívali sérii klání hraných před vlastními fanoušky, kde v průběhu února čtyřmi góly rozstříleli Sassuolo i Lecce. Tentokrát dorazil soupeř sužovaný venkovní formou, avšak s ofenzivou, která o uplynulém víkendu nabyla ztracené sebevědomí pětibrankovým debaklem Frosinone.

Bologna zahájila utkání ve velkém stylu, když si už ve 12. minutě skvěle zpracoval balon na pravé straně Orsolini a placírkou jej umístil na zadní tyč. Ofenzivní snahy hostů většinou končily už v přechodové fázi do útoku, zato domácí hráli o poznání přímočařeji. To dokládá i akce, kterou po průnikové přihrávce zakončil o kousek vedle brány Joshua Zirkzee. Následně o sobě dal znovu vědět Orsolini, který skóroval z přímého kopu a z nespoutaných oslav jej vytrhl až ofsajdový verdikt videorozhodčího.

Hosté se ocitli v nesnázích i krátce po změně stran, kdy Zirkzee přehodil gólmana a defenziva Fiorentiny musela balon odklízet až z brankové čáry. O chvíli později se na malém vápně ocitl nehlídaný Lewis Ferguson, jehož hlavičku tentokrát jistě vyrazil Pietro Terracciano. Neúspěchem skončil také pokus po rohovém kopu, na který si naskočil nizozemský obránce Sam Beukema.

Fiorentina si musela k vytvoření šance pomoct přímým kopem, který po ráně Cristiana Biraghiho z nebezpečné pozice na hranici vápna vychytal Federico Ravaglia. Fialky v závěru přece jen dostaly soupeře pod menší tlak, žádnou ze svých příležitostí však neproměnily. V nastaveném čase naopak ještě pojistil vítězství Chrtů po centru z levé strany Jens Odgaard.

Bologna tak výhrou nad konkurentem v boji o pohárové příčky potvrdila výbornou domácí bilanci. V příštím kole se představí 18. února na půdě Lazia, Fiorentina bude hrát tentýž den v Empoli.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (3)

Přidat komentář
didosh

Ten Zirkzee vypadá dobře

Reagovat
jester Radka Bejbla

Bologna a Marco Di Vaio, to byly časy

Reagovat
fsada

Jojo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele