18. kolo
30.12.2023 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta se napotřetí zaskočit nenechala. Venkovní trápení Lecce prohloubil Lookman

Fotbalisté Atalanty zvládli duel 18. kola Serie A, ve kterém doma porazili Lecce 1:0. Vyrovnaný zápas rozhodl po změně stran chirurgicky přesnou střelou k levé tyči Ademola Lookman, jenž se svým sedmým ligovým gólem v letošním ročníku skvěle naladil na nadcházející Africký pohár národů, kde bude reprezentovat Nigérii. Hosté se tak po dvou posledních překvapivých výhrách nad soupeřem z Bergama museli smířit s porážkou, čímž zároveň prodloužili své čekání na vítězství na hřištích soupeřů, které trvá od startu sezony.

Nerazzurri zažili po třech vítězných gólových nadílkách v minulém kole střelecký půst, když při prohře s Bolognou nezaznamenali ani jednu branku. Na domácí rozhodně nečekal příjemný soupeř ani tentokrát, když s Lecce v posledních dvou vzájemných střetnutích vždy těsně padli. Hosté měli v hlavě předchozí nevydařený duel s vedoucím Interem, tomu však předcházelo pět neprohraných utkání v řadě, do kterých patřily i cenné remízy s Bolognou a milánským AC.

Kombinační hra Atalanty nenesla v úvodu střetnutí proti zpevněné obraně Lecce žádné ovoce, a tak se museli domácí spolehnout na standardní situace. Při jedné takové prodloužil míč na zadní tyč Mario Pašalič, tam byl připravený Gianluca Scamacca, z ostrého úhlu ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně těžil z laxní rozehrávky gólmana Marca Carnesecchia Mohamed Kaba. Jeho křižný projektil však chybující Carnesecchi vyrazil mimo dosah dorážejících hráčů. Nepovedený odkop následně zaznamenal také Wladimiro Falcone. Balon vybojoval Lookman, předložil jej Teunu Koopmeinersovi, jenže ten z dobré pozice nastřelil pouze bránícího Federica Baschirottoa.

Po změně stran dopadla na Nerazzurri herní krize a fotbalisté Lecce se zásluhou Nikoli Krstoviče málem dostali do vedení. Ten si nikým nehlídaný naskočil na centr z dílny Kaba, jenže svůj hlavičkový pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Opařené Orobiky nakonec vysvobodil Lookman. Nigerijský útočník si na hranici pokutového území pohrál se svými strážci a nechytatelnou střelou na zadní tyč poslal domácí tým do vedení. Po třech minutách pobytu na hřišti byl blízko vyrovnání Roberto Piccoli. Ten si zaběhl za defenzivu Atalanty, jenže se mu nepodařilo trefit míč čistě a svůj pokus poslal pouze vedle pravé tyče.

Atalanta tak opět našla střeleckou slinu a doma zvítězila. Po pohárovém představení zavítá v lize 7. ledna na stadion AS Řím. Lecce o den dříve pohostí Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele