13. kolo
25.11.2023 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Staronový kouč Mazzarri se uvedl v Neapoli vítězstvím. Hrubku Atalanty potrestala esa z lavičky

Fotbalisté Neapole porazili v prvním představení pod trenérem Walterem Mazzarrim ve 13. kole Serie A domácí Atalantu 2:1. Ve vyrovnaném utkání se jako první na konci úvodního dějství prosadil hlavičkou Khvicha Kvaratskhelia, který si přivezl střeleckou formu z reprezentace i do klubu. Bergamo sice téměř ihned po změně stran srovnalo, Partenopei ovšem v 79. minutě spasili střídající hráči, když po obrovské chybě v rozehrávce skóroval Eljif Elmas, jemuž asistoval Victor Osimhen. Lombarďané tak prodloužili nelichotivou sérii porážek s úřadujícími šampiony již na čtyři klání v řadě.

Neapol se od startu sezony na své poměry silně trápila, což velkou kritikou odnášel trenér Rudi Garcia. Vedení obhájce Scudetta ztratilo trpělivost po poslední prohře s Empoli a francouzského stratéga propustilo. Na jeho místo usedl Mazzarri, jenž se vrátil do důvěrně známého prostředí. V Neapoli totiž jako asistent začínal svou trenérskou kariéru, A-tým vedl mezi roky 2009-⁠2013. V prvním zápase jej nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož Partenopei přijeli na hřiště Atalanty, která za nimi v tabulce zaostávala jen o jeden bod.

V úvodních minutách však Mazzariho svěřenci soupeře jasně přehrávali, svou dominanci v držení míče ovšem nedokázali přetavit v gólovou příležitost. S první střelou tak přispěchal v 19. minutě domácí Ademola Lookman, jeho pokus ale zablokoval obránce. O poznání nebezpečnější byl krátce nato hlavičkující Mario Pašalič, proti jehož trefě musel zasáhnout brankář. Radost z otevření skóre ovšem přece jen zavládla v táboře hostů, a to po přesné hlavičce Amira Rahmaniho, hlavní sudí však po konzultaci s videorozhodčím gól kvůli postavení mimo hru odvolal. Naopak ofsajdovou linii si dobře pohlídal ve 44. minutě Kvaratskhelia, a jeho hlavička tak byla první uznanou brankou v utkání. Ani ne po minutě mohl srovnat Teun Koopmeiners, z bezprostřední blízkosti však hlavičkoval do gólmana. V nastaveném čase potom ve vlastním vápně zbytečně zariskoval Éderson, po jehož kličkách získala Neapol míč, ani na pět pokusů ale domácí obranu nepropálila.

A litovat toho mohla krátce po návratu z kabin. V 53. minutě totiž vyskočil nejvýše na vysoký centr z pravé strany Lookman, který uklidil míč do sítě. O čtvrthodinu později vybuchla radost v ochozech podruhé, když Pašalič dokonal po krátkém úniku obrat, ani on si však při náběhu nepohlídal správné postavení, a gól tak opět nebyl uznán kvůli ofsajdu. Nakonec utkání rozhodla laxní rozehrávka Marca Carnesecchiho, jehož krátký odkop potrestali střídající hráči hostů, když po přiťuknutí Osimhena zakončoval do odkryté branky Elmas.

Neapol tak premiéru pod novým trenérem zvládla a z Bergama si odvezla plný počet bodů. V následujícím kole ji bude čekat další těžký soupeř, jelikož se 3. prosince střetne s Interem. Atalanta změří o den později síly s Turínem FC.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele