11. kolo
04.11.2023 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hakan Calhanoglu (© AFP)

Pevná obrana nezůstala bez poskrvny, přesto Inter vyhrál. Calhanoglu vyrovnal mistra rohů

Inter uštědřil Atalantě v 11. kole Serie A premiérovou domácí porážku sezony, když vyhrál 2:1. V hustém dešti se jako první prosadil Hakan Calhanoglu, jenž se úspěšnou penaltou dotáhl na experta na skórování přímo od rohového praporku Sükrüho Gülesina, s 36 góly dosud nejlepšího tureckého střelce v historii italské nejvyšší soutěže. Autorem vítězné branky však byl až Lautaro Martínez, Orobici totiž po změně stran rovněž zaznamenali jeden zásah, kterým vedoucí celek ligy připravili o páté venkovní čisté konto v řadě.

Atalanta si z domácího stadionu vytvořila nedobytnou tvrz, když před vlastním publikem dosud ztratila jen s Juventusem a neinkasovala zatím jediný gól. Změnit tuto bilanci přijel Inter, který vyhrál všechna svá venkovní střetnutí taktéž s čistým štítem. Na výtečné formě Nerazzurri však měl kromě precizní defenzivy značný podíl i Martínez, jenž stihl nasázet už 11 branek, což z něj činilo nejlepšího střelce soutěže.

V úvodu utkání to však vypadalo, jako by se hvězdný Argentinec i všechny ostatní vyhlášené ofenzivní hrozby obou týmů zapomněli v šatnách. Velmi ospalý začátek tak až ve 21. minutě oživil vůbec prvním zakončením duelu Matteo Ruggeri, razantnímu pokusu z voleje domácího beka však scházela přesnost. Nevýrazný Inter nastartoval až v závěru poločasu paradoxně gólman Atalanty. Juan Musso ve vápně podrazil Mattea Darmiana a rozhodčí bez váhání nařídil penaltu, kterou proměnil Calhanoglu. Turecký reprezentant mohl krátce nato přidat i druhou trefu, jeho nebezpečnou ránu z dálky ale Musso vyrazil.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci Simoneho Inzaghiho se zcela odlišným nasazením než do dějství prvního. Za aktivitu byli hosté odměněni chvíli před uplynutím hodiny hry, kdy se Martínez na levé straně šikovně uvolnil a krásným obstřelem na zadní tyč nedal Mussovi šanci zasáhnout. S rychlou odpovědí v 61. minutě přispěchal Gianluca Scamacca, jenž pohodlně doklepl do odkryté sítě pas Ademoly Lookmana. Atalantu kontaktní branka nakopla a až do závěrečného hvizdu se tlačila za vyrovnáním. Větší možnost než Lookmanův přízemní pokus, s nímž si bez potíží poradil Yann Sommer, si však nevytvořila. V nastavení navíc viděl druhou žlutou kartu Rafael Tolói.

Domácí celek podruhé v ročníku před vlastními fanoušky ztratil, tentokrát navíc nevybojoval ani bod. Atalanta v dalším kole zamíří 12. listopadu na hřiště Udinese, Inter ve stejný den přivítá Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele