7. kolo
01.10.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Úspěšná série nováčka skončila. Lukaku se po krátkém výpadku vrátil na střeleckou listinu

AS Řím napravil blamáž z minulého utkání a v sedmém kole Serie A porazil na domácí půdě nováčka z Frosinone 2:0. Giallorossi byli od úvodu lepším celkem a ve 22. minutě se dostali do zaslouženého vedení, o což se postaral Romelu Lukaku. Belgický útočník se tak s výjimkou předchozího souboje s Janovem prosadil ve všech zápasech v dresu "Vlků", do kterých naskočil v základní sestavě. Hostující Canarini i kvůli jeho příspěvku prohráli poprvé od otevíracího ligového klání proti Neapoli.

"Vlci" v předchozím duelu s Janovem zažili něco, co se jim předtím přihodilo naposledy v roce 2012. Inkasovali totiž čtyři branky od nováčka a sám José Mourinho momentální situaci svého týmu komentoval jako "nejhorší začátek sezony v roli trenéra". Zcela opačná nálada panovala v táboře hostů, kteří se vezli na vlně pěti zápasů bez prohry a při své historicky třetí účasti v italské nejvyšší soutěži nakročili k tomu, aby se premiérově vyhnuli okamžitému sestupu zpět o patro níž.

Od úvodních minut byly ale defenzivní řady Frosinone ostřelovány rohovými kopy Vlků. Jeden z nich mířil dokonce přímo do jeho brány, avšak Stefano Turati dokázal míč vyškrábnout. O chvíli později se na druhé straně prezentoval skvělým obranným zákrokem Bryan Cristante, jenž přerušil nebezpečný protiútok hostů. Úvodní branka tak přišla po více než 20 minutách hry. Postaral se o ni Lukaku, který si na hranici vápna skvěle převzal míč, následně poslal obránce "na párek" a poté tvrdou přízemní střelou rozvlnil síť.

Po návratu ze šaten mohli Římané své vedení zdvojnásobit. Povedeným průnikem do šestnáctky Frosinone se prezentoval Paulo Dybala, jeho zpětnou přihrávku ale odklidil na rohový kop Ilario Monterisi, jenž se stihl včas vrátit do malého vápna. Proti zakončení Edoarda Boveho zase skvěle zasáhl vyběhnuvší Turati. Definitivní pojistka tak přišla až v 83. minutě po centru Dybaly na zadní tyč, kde jej přeměnil v gólovou radost Lorenzo Pellegrini.

AS se tedy konečně probudilo a připsalo si vítězství. Jeho příštím soupeřem bude 8. října venku Cagliari, Frosinone ve stejný den přivítá Veronu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele