15. kolo
10.12.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nadvláda Římanů ve Věčném městě dostala trhliny. Fialkám pomohlo k remíze zranění Dybaly

Fotbalisté AS Řím ukončili v 15. kole Serie A pětizápasovou sérii domácích triumfů, když jen remizovali s Fiorentinou 1:1. Žlutočervení přitom začali nejlepším možným způsobem, neboť se i díky přihrávce Paula Dybaly dostali už po pěti minutách do vedení. Ještě v průběhu úvodního dějství se ale argentinský klenot zranil a s jeho odchodem se vytratila i ofenzivní jiskra celku z hlavního města. Po změně stran navíc Vlci obdrželi dvě červené karty, z toho jednu uviděl střelec úvodní trefy Romelu Lukaku. Hosté poté díky vyrovnávací brance Lucase Martíneze Quarty dosáhli na bod. Záložník Violy Antonín Barák strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Římané se po nepříliš povedeném startu sezony začali dostávat do herní pohody. Celek Josého Mourinha z posledních 11 ligových klání získal 23 bodů, přičemž pouze Interu a Juventusu se jich za stejný časový úsek podařilo nasbírat více, a to 26. Vlci se tak procpali do top čtyřky soutěže, na záda jim ovšem mimo jiné dýchala i Fiorentina. Fialky ale na hřiště AS moc rády nejezdily, jelikož tam pětkrát v řadě nevyhrály, přičemž hned čtyřikrát z toho byla porážka. V minulém kole se však dobře naladily bezproblémovou výhrou 3:0 nad Salernitanou.

To jim nicméně v samotném úvodu nebylo nic platné. Už v páté minutě si totiž Dybala na pravé straně šikovně vyměnil míč s Bryanem Cristantem, potáhl jej do vápna a pohotovým centrem šajtlí našel hlavu připraveného Lukaka, jenž bez problému otevřel skóre. Argentinský šikula mohl zhruba po čtvrthodině hry přidat k asistenci také přesnou trefu, rychlý brejk Vlků ale přetavil na hranici šestnáctky jen ve střelu mimo. Na druhé straně mohl chvíli poté zničehonic srovnat M'Bala Nzola, precizní přihrávku vzduchem za obranu však nedokázal usměrnit za záda Ruie Patrícia. Do přestávky už pak stálo za zmínku jenom zranění Dybaly, jenž musel ve 25. minutě střídat. I přes tuto nepříjemnost odcházeli do šaten v o něco lepší náladě domácí.

Druhou půli odstartovala solidní příležitost Jonathana Ikoného, jenž si hluboko ve vápně navedl balon na levačku a pohotově vypálil, jeho ránu ovšem schoval do rukavic Patrício. Další velká šance Fialek přišla zhruba po hodině hry, kdy krásný technický obstřel vyslal na portugalského gólmana Giacomo Bonaventura, rozezvučel však jen břevno Patríciovy brány. Krušné chvíle Giallorossi ale přečkáním těchto dvou šancí neskončily. V 64. minutě si Nicola Zalewski za zbytečný zákrok vysloužil druhou žlutou kartu a hosté nabídnutou přesilovku prakticky okamžitě využili. Na přesný centr z levé strany si naskočil Martínez Quarta a hlavičkou, která zapadla k zadní tyči, srovnal. Hráči v bílých dresech pak po zbytek duelu prakticky neopouštěli polovinu soupeře a ačkoliv dohrávali po surovém zákroku Lukaka dokonce proti devíti, vítěznou branku už vstřelit nestihli.

Římané tak i přes dvojnásobnou početní nevýhodu uhájili alespoň zisk bodu. Oba celky sehrají další ligový duel 17. prosince. Vlci se utkají s Bolognou, Fialky změří síly s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Jednoznačne pokračovať v dobre forme v lige. Musí sa stúpať tabuľkou.

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele