2. kolo
27.08.2023 18:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Oslavující Hamzia Rafia (© AFP)

Fiorentina promrhala dvoubrankové vedení. Remízu Lecce zajistila posila ze slovenské ligy

Fiorentina nenavázala na povedené úvodní ligové představení a ve druhém kole Serie A pouze remizovala na vlastním hřišti s Lecce 2:2. Ještě v úvodu druhé půle to vypadalo, že si Fialky dojdou pro plný bodový zisk, když si především zásluhou Alfreda Duncana vytvořily dvougólový náskok. V 76. minutě ovšem srovnal stav utkání Černohorec Nikola Krstovič, který k Paprikám přestoupil v létě z Dunajské Stredy.

Hráči Fiorentiny i Lecce předvedli znamenitý vstup do ligové sezony. Fialky zaznamenaly drtivé vítězství nad Janovem, kterému výrazně znepříjemnily návrat mezi elitu. Možná ještě větší triumf si však připsalo Lecce, které v závěru senzačně otočilo duel s Laziem. K obratu proti římskému celku zavelela švédská posila Pontus Almqvist, který se od svého příchodu prosadil pokaždé, když se objevil na hřišti.

Vstup do utkání se Fialkám vydařil na výbornou, neboť již ve třetí minutě šly po hlavičce Nicoláse Gonzáleze po rohovém kopu do vedení. Krátce po konci úvodní čtvrthodiny mohl vedení domácích navýšit z přímého kopu Riccardo Sottil, brankář Wladimiro Falcone ale nebezpečný pokus směřující pod břevno zkrotil. Ve 25. minutě ale gólman Lecce přece jen podruhé inkasoval, když se z hranice malého vápna prosadil hlavičkující Duncan. Forvard La Viola mohl znovu udeřit krátce před odchodem do šaten, samostatný únik však nevyřešil, jelikož přízemní střelou pouze orazítkoval levou tyč. Giallorossi se do blízkosti soupeřovy branky nedostávali a úvodní dějství zakončili s nulou v kolonce počtu střel.

Krátce po návratu na hrací plochu ale hosté duel zdramatizovali, když po zaváhání jednoho z obránců snížil střelou do horního růžku Hamza Rafia. Fialky mohly odpovědět hned o dvě minuty později, hlavička Lucase Beltrána ale branku těsně minula. Hostující Papriky se stejně jako v prvním poločase k delším kombinacím na soupeřově polovině nedostávaly. V 68. minutě mohly navíc znovu inkasovat, střelu Giacoma Bonaventury ale jeden z obránců Lecce včasným přistoupením zablokoval. Skóre se tak znovu měnilo až o osm minut později, kdy z ojedinělého útoku vyrovnal hlavou Krstovič. Tým z Toskánska v závěru přidal na aktivitě a v nastaveném čase byl blízko rozhodující trefě. Hlavička Christiana Kouamého ale volný prostor na zadní tyči těsně minula.

Fiorentina tedy na nevyzpytatelného soupeře nevyzrála a získala jen bod. V dalším kole zavítá 3. září na stadion Interu, Lecce ve stejný den přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele