22. kolo
28.01.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Martínez dovedl Inter po vítězství v Superpoháru i zpět do čela ligy

Fotbalisté Interu navázali na úspěch ve finále Superpoháru, když po návratu na ligovou scénu porazili ve 22. kole Serie A Fiorentinu 1:0. O vítězství Nerazzurri rozhodli už během úvodní čtvrthodiny, když nejprve přežili dvě obrovské příležitosti soupeře a následně se prosadili zásluhou nejlepšího střelce celé soutěže Lautara Martíneze. Kapitán hostů, jenž jako jediný skóroval i v nedávném souboji o cennou trofej proti Neapoli, tak rozhodl i o již čtvrtém venkovním vítězství nad Fialkami v řadě, čehož milánský celek dosáhl poprvé v historii.

Šlágrem kola byla jednoznačně bitva mezi domácí Fiorentinou a Interem. Hosté se vraceli do Serie A po úspěchu v Saúdské Arábii, kde získali již svou historicky osmou trofej italského Superpoháru. Na oslavy ovšem nebylo příliš času, jelikož se Nerazzurri museli soustředit na ligu, ve které bojovali s Juventusem o titul. Fialky se i přes dvě ztráty v řadě stále držely v top pětce celé soutěže.

Už v první minutě se hráči Fiorentiny mohli radovat z gólu, když se po chybné rozehrávce Yanna Sommera dostal míč až k M’Balu Nzolovi. Švýcarský brankář však předvedl skvělý zákrok, který ale nakonec nebyl potřeba, neboť se zakončující hráč nacházel v ofsajdovém postavení. Aktivní úvod domácích pokračoval, když se ve 12. minutě prosadil po uvolnění Nzola střelou mezi Sommerovy nohy. Angolan si ovšem znovu nepohlídal své postavení, a gól tedy neplatil. Byl to nakonec Martínez na druhé straně, kdo se prosadil. Kapitán Interu se prodral k centrovanému míči a usměrnil jej mezi tři tyče. Blízko ke srovnání měl Giacomo Bonaventura, jenž se šikovně uvolnil ve vápně, avšak proti jeho ráně skvěle zasáhl Sommer.

Autor úvodní branky mohl další zásah přidat po necelých 10 minutách druhé půle. Proti přízemní ráně se ale natáhl Pietro Terracciano. Krátce po hodině hry se Nerazzurri prosadili podruhé, když protiútok úspěšně zakončoval Marko Arnautovič. Hráči Interu si však nepohlídali náběh a kvůli ofsajdu gól neplatil. Aktivní Nzola se propracoval k velké příležitosti i ve druhé půli, Sommer se proti střelci opět vyznamenal. Švýcar poté nepředvedl jistý zákrok, když při výskoku srazil protihráče a sudí nařídil pokutový kop. K rozehrání penalty se postavil Nicolás González, jeho exekuce byla ovšem velmi nepovedená a Sommer pomalu se kutálející míč lapil.

Souboj dvou ve formě hrajících týmů tak nakonec ovládl Inter. Fiorentina se 2. února v dalším ligovém kole střetne s Lecce, Nerazzurri změří o dva dny později ve velkolepé bitvě síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele