16. kolo
17.12.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucas Beltrán (© AFP)

Fialky našly recept na oblíbeného soupeře až v závěru. Veronu mrzela zahozená penalta

Fiorentina zvládla v 16. kole Serie A porazit na domácím hřišti Veronu 1:0, čímž využila šanci posunout se v tabulce na pohárové příčky. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana si i přes herní převahu příliš šancí nevytvořili, výrazně nebezpečnější byli o udržení bojující hosté, kteří ve třetí minutě utkání zahodili penaltu. Rozhodující zásah obstaral až v 79. minutě Lucas Beltrán. Antonín Barák začal duel svého předešlého zaměstnavatele s tím aktuálním na lavičce a odehrál celou druhou půli.

Tým z Toskánska si čtvrteční remízou v Budapešti proti Ferencvárosi zajistil vítězství ve skupině Evropské konferenční ligy. Dlouho však slavit nemohl, jelikož jej čekalo ligové klání s Veronou. Na tu Fiorentina uměla, jelikož s ní prohrála naposledy před čtyřmi lety. Žlutomodří navíc prožívali hrůzostrašnou sezonu. Poslední tříbodový zisk si připsali na konci srpna, od té doby získali pouze pět bodů ze 14 klání. Tentokrát jim navíc kvůli červené kartě z minulého zápasu chyběl Slovák Ondrej Duda.

Domácí do zápasu nevstoupili šťastně, neboť již ve druhé minutě brankář Pietro Terracciano podcenil rychlost Martina Hongly a v malém vápně kamerunského záložníka fauloval. Míč si postavil Milan Djurič, Terracciano však napravil své zaváhání a špatně zahraný pokutový kop i následnou dorážku zlikvidoval. Gólman Fiorentiny čaroval dál, když v deváté minutě vytáhl střelu Cyrila Ngongeho z bezprostřední blízkosti. Síť na druhé straně poté rozvlnil M’Bala Nzola, při zpracování si však pomohl rukou, a skóre se tak neměnilo. Fiorentina držela míč na svých kopačkách, nebezpečná ale byla především Verona. Ve 29. minutě na malém vápně hlavičkoval Djurič, stejně jako při penaltě však trefil brankáře. O chvíli později si po přihrávce na penaltu vylámal zuby na Terraccianovi i Ngonge. Fialky na ofenzivní snažení hostů nenašly odpověď a do kabin odcházely bez jediné střely na branku.

Po změně stran sáhl domácí trenér Italiano hned ke třem střídáním, na hřiště poslal i českého záložníka Baráka. Změny byly hned zřejmé, ve 47. minutě se v šanci objevil Jonathan Ikoné, ani on však nezamířil mezi tři tyče. Ani živější domácí však nezpomalili ofenzivu Verony, která se i nadále více tlačila do zakončení a vytvářela nebezpečné situace před Terraccianem. Trápení Fiorentiny v 79. minutě prolomil Beltrán, který využil malého důrazu obránců Verony po jednom z centrů a díky výrazné teči Bruna Amioneho poslal svůj tým do vedení. Hosté se i po obdrženém gólu tlačili dopředu, Fialky si však těsné vedení zkušeně pohlídaly.

Fiorentina tak soupeře ve špatném rozpoložení porazila. V následujícím kole se 22. prosince představí na hřišti Monzy, Verona o den později přivítá Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele