4. kolo
17.09.2023 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Bonaventura neměl s bývalým zaměstnavatelem slitování. Atalantu srazil školácký kiks obrany

Fiorentina zvládla utkání čtvrtého kola Serie A, když po několika zvratech zdolala Atalantu 3:2. Domácím výrazně pomohl k odčinění debaklu z posledního duelu proti Interu bývalý hráč klubu z Bergama Giacomo Bonaventura, jenž se prosadil také v pražském finále Konferenční ligy proti West Hamu. Definitivní úder však zasadil soupeři až v 76. minutě Christian Kouamé, jenž využil nepochopitelného zaváhání defenzivy hostů. Antonín Barák se dostal po několikatýdenní absenci na hrací plochu až o 12 minut později.

Úvodní zápasy Atalanty se daly popsat jako horská dráha. Bergamo odstartovalo sezonu výhrou na půdě Sassuola, poté přišla překvapivá prohra na hřišti nováčka z Frosinone, kterou ale dokázali Nerazzurri odčinit v minulém kole hladkým vítězstvím nad Monzou. Naopak Fiorentina inkasovala v předchozím klání tvrdý direkt, když padla s Interem vysoko 0:4. Kvůli tomuto špatnému výsledku měla dokonce před startem kola nejhorší obranu v lize. O nápravu se chtěla pokusit před zraky vlastních fanoušků, kde prohrála naposledy v květnu.

Přesto se Atalanta na Stadio Artemio Franchi prosadila jako první, ale nutno podotknout, že se značnou dávkou štěstí. Nizozemský středopolař Teun Koopmeiners se dostal k zakončení z hranice pokutového území a míč z jeho kopačky po mírné teči zaplaval za záda brankáře Fialek. Zajímavostí bylo, že se jednalo již o 100. přesný zásah v letošním ročníku nejvyšší italské soutěže. Ve 35. minutě přišel moment bývalého hráče Bergama Bonaventury, který strávil v lombardském městě dlouhých osm let. když přesným zásahem využil fantastického zpracování míče v pokutovém území a přesně zakončil. Obrat byl dokonán ještě před změnou stran. Obránce Lucas Martínez Quarta posílil ofenzivní snahy týmu z Toskánska a hlavou udeřil centrovaný míč jako zkušený ostrostřelec.

Fialky se mohly pouze domnívat, co předvedl Gian Piero Gasperini o poločasové přestávce, protože hosté se vrátili na hrací pažit jako posedlí. Od 53. minuty se mohlo začít od začátku, protože stav duelu vyrovnal Ademola Lookman, jenž se dostal do slibné pozice po chytrém sklepnutí od Martena de Roona. V 73. minutě zahrozil Josip Brekalo ostrým projektilem, na který musel odpovědět zákrokem Marco Carnesecchi. Defenziva Bergama nakonec zaplatila nejvyšší možnou cenu za neskutečné zaspání celého obranného bloku. Špatná komunikace a nedostatečný důraz byly faktory, které pomohly Kouamému do ideální střelecké pozice, z níž se nemýlil.

Fialky tak těžký zápas zvládly a po dvou ztrátách si připsaly tři body. Oba celky mají na programu další ligový zápas 24. září. Fiorentina se utká s Udinese, Bergamo poté změří síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele