38. kolo
25.05.2024 20:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Pioli se vítězně nerozloučil, poslední trefu Girouda v dresu AC přebil drtivý závěr Salernitany

Fotbalisté AC Milán před vlastními fanoušky neúspěšně zakončili letošní sezonu Serie A, když pouze remizovali s poslední Salernitanou 3:3. Domácí celek vykročil vstříc třem bodům v první půli, ve které si jednu ze dvou branku připsal i Olivier Giroud, jenž tak příjemně zakončil tříleté působení v dresu Rossoneri. Po změně stran ovšem AC značně polevilo, což Granata potrestala třemi góly. Rozlučku na San Siru prožil také domácí kouč Stefano Pioli, jemuž klub po druhé sezoně bez mistrovského titulu nenabídl novou smlouvu.

Jednou z motivací AC Milán do posledního utkání sezony, v níž již bylo rozhodnuto o jeho druhé příčce, byla důstojná rozlučka s Giroudem mířícím do americké MLS. Francouz navlékl červeno-černý dres poprvé ve svých 34 letech, přesto zanechal na San Siru výraznou stopu, když v průběhu tří sezon vstřelil 38 ligových branek. Salernitana podobného střelce neměla a možná i proto zakončila ročník beznadějně poslední.

Giroud hned v úvodu zápasu projevil touhu rozloučit se s Rossoneri gólem, když ve vápně pohotově zakončoval. Vincenzo Fiorillo však byl připraven jak proti jeho střele, tak proti pokusu Rafaela Leaa. Domácí fotbalisté herně naprosto dominovali, avšak nedokázali míč dopravit do sítě. Pomohl jim k tomu až Fiorillo neskutečnou hrubkou v 22. minutě. Pomalu letící odražený míč italskému brankáři vypadl z náruče, okamžitě se jej chopil Leao a dopravil jej do prázdné brány. Za pět minut se při své derniéře prosadil i Giroud. Francouzský útočník se po centru z rohového kopu zbavil obránce a nekompromisně zakončil. Svěřenci loučícího se Pioliho pokračovali ve skvělém výkonu. Trefa Thea Hernándeze však nakonec nebyla uznána z důvodu ofsajdu a další dvě velké šance skvělými zákroky zneškodnil Fiorillo.

Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější a byla to Salernitana, kdo zahrozil jako první. Antonio Candreva v nadějné pozici vyslal prudkou ránu, kterou však těsně nedokázal vměstnat do brány. V 64. minutě se Granata přece jen dočkala snížení. Na centr od rohového praporku vyskočil nikým nehlídaný Simy a po čtyřech minutách na hřišti překonal hlavou Antonia Miranteho. Nigerijský útočník byl následně blízko vyrovnání, tentokrát ale předvedl gólman AC bravurní zákrok. Nakonec si však příznivci Rossoneri na San Siro mohli zajásat i ve druhém dějství. V 77. minutě si na centr Christiana Pulišiče do vápna naběhl Davide Calabria a připsal si svůj první gól v sezoně. Salernitana ovšem dokázala nasbírat síly na závěrečný odpor. Nejprve si v 87. minutě Junior Sambia našel odražený míč a uklidil jej přesně k tyči. O dvě minuty později přidal svůj druhý gól Simy, který stál ve vápně na správném místě a dorážel balon do odkryté brány.

Vzájemné utkání tak skončilo potřetí v řadě remízou. Další ročník nejvyšší italské soutěže začne 17. srpna.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele