14. kolo
02.12.2023 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Ibrahimovič se pod dohledem legendárního jmenovce nepředvedl. Při výhře AC pálil Jovič

AC Milán zdolal ve 14. kole Serie A na vlastním stadionu Frosinone 3:1. Opatrný úvodní poločas vygradoval v jeho závěru a do té doby neviditelný Luka Jovič se dočkal vůbec prvního zásahu v červeno-černém dresu. Rozdílovou trefu pak vstřelil po změně stran Christian Pulišič. Hosté s teprve 17letým Arijonem Ibrahimovičem v sestavě se dočkali jediné branky, což s úsměvem na tváři sledoval slavnější jmenovec a ikona Rossoneri Zlatan Ibrahimovič, jenž byl přítomen přímo na tribuně zaplněného San Sira.

Hráči AC Milán se nevraceli do ligy s dobrou náladou, jelikož v týdnu padli na domácí půdě v Lize mistrů s Dortmundem 1:3, čímž si pořádně zkomplikovali postup do vyřazovací fáze. Ani v Serii A to nebyla ze strany Rossoneri žádná hitparáda. Z posledních pěti ligových klání totiž vyhráli pouze jednou. Naopak Frosinone předvádělo od startu ročníku velmi sympatické výkony, díky kterým se drželo v první polovině tabulky.

Opatrný úvod střetnutí nenabízel vyložené šance. Zpoza šestnáctky ve 23. minutě napřáhl Samuel Chukwueze, jehož dobře mířenou střelu zblokoval jeden z obránců mimo tři tyče. Frosinone se postupně dostávalo pod tlak a po zakončení Yunuse Musaha do levé tyče jej zachránilo jen štěstí. Nakonec se však do nebezpečné šance dostali i hosté. Fikayo Tomori v roli posledního obránce nešikovně přenechal balon Marvinovi Cunimu, jenž ale po samostatném úniku zašel až příliš blízko brankáři a selhal. AC si připravilo rychlou odplatu, když chvíli nato otevřel skóre Jovič.

Obrovskou skulinu v defenzivě hostů využil krátce po návratu z kabin Pulišič, jenž předvedl famózní první dotek a po samostatném úniku přeloboval gólmana číhajícího na bližší tyči. Bránící se Frosinone inkasovalo znovu v 74. minutě, kdy nezvládlo pohlídat přetažený centr na zadní tyč, odkud Jovič přiťukl hlavou balon skórujícímu Tomorimu. Giallazzurri se v závěru zmohli na čestnou trefu, kterou z přímého kopu z velké dálky obstaral střídající Marco Brescianini. Pozdvižení v ochozech ještě způsobil teprve 15letý Francesco Camarda, jenž z lavičky naskočil už do druhého duelu v milánském A-týmu.

AC Milán tak na domácí půdě roli favorita zvládl a připsal si tři body. Na vítězství se pokusí navázat 9. prosince v regionálním derby s Atalantou. Giallazzurri změří o den později síly s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele