základní část, 14. kolo
09.11.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rozhodčí Giovanni Ayroldi udělil v Sassuolu osm karet (© AFP)

Sassuolo v závěru urvalo bod s AS Řím

Dlouhá nuda skončila až během poslední desetiminutovky, kdy se nejprve prosadil střídající Abraham. Jenže po pěti minutách srovnal na konečných 1:1 Pinamonti, a AS tak opět selhalo.

Římané potřebovali proti Sassuolu zabrat, aby odčinili nešťastné selhání z derby. A je fakt, že proti Sassuolu se jim dlouhodobě daří, navíc venkovní forma je u Giallorossi jednoznačně lepší než ta domácí. Ale dnes AS opakovalo nemastný, neslaný výkon proti Laziu. Do první šance se dostala domácí ekipa, jmenovitě římský rodák a velký romanista Frattesi. Jeho dělovka i s přispěním brankáře Patrícia prosvištěla těsně nad břevnem.

Obranu AS hodně zlobil rychlík Laurienté, který větral levou stranu Celikovu. Jeho náběhy za obranu měly potenciál Římanům uškodit, ale na poslední chvíli si s ním zadáci AS poradili. Vlci z hlavního města se naopak před Consigliho bránou trápili, i když pokusy Šomurodova nebo Zalewského měly oči.

Ke konci první půle se strhla menší strkanice, kterou sudí Ayroldi vyřešil důrazným napomenutím a karetním trestem. Jinak ale obě jedenáctky v ofenzivě prakticky nic nepředváděly, byť Sassuolu v porovnání s AS nechyběl pohyb.

Celkově se věci daly do chodu až v samém závěru. Laurienté přesprintoval Karsdorpa a předložil míč volnému Traorému, jenže proti němu skvěle zasáhl Patrício! A zas platilo otřepané pravidlo. V 80. minutě totiž netradiční asistent Mancini našel krásným pasem Tammyho Abrahama a ten protrhl své střelecké trápení. Jenže to nebylo všechno, protože další náběh Laurientého si našel dobíhající Andrea Pinamonti a pět minut před koncem srovnal!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Tak teraz potrebujeme výhru ako soľ..Po úplne zbytočnej prehre s Laziom..

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele