základní část, 4. kolo
30.08.2022 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mike Maignan vychytal Domenica Berardiho (© AFP)

AC Milán ztratil body v Sassuolu, Berardi nedal penaltu

Domenico Berardi se mohl opět stát katem milánského AC, jenomže v prvním poločase neproměnil penaltu. Sassuolo i tak obralo mistra o body a remízu 0:0 nakonec berou oba celky. Milán navíc prodloužil sérii neporazitelnosti už na dvacet zápasů.

AC Milán naposledy na Sassuolu zvítězil, čímž se definitivně stal italským mistrem. Tentokrát zajížděl na Mapei Stadium v poněkud jiné roli, vyhrát nemusel, přesto chtěl.

Stefano Pioli udělal několik změn v sestavě, takže od začátku vyběhli na trávník Florenzi, Pobega, Kjaer nebo Saelemaekers. A byli to milánští, kdo se ocitl v prvních příležitostech. Nejprve Consigli zmenšil uhel Pobegovi a chvíli na to pálil z dorážky nad Leão. Klíčový moment celého zápasu přinesla 21. minuta. Kyriakopolouse padl v pokutovém území a sudí ve spolupráci s VARem odpískal pokutový kop. Nikdo jiný, než Domenico Berardi se k němu postavit nemohl. Jediný hráč, který kdy v historii nastřílel Milánu čtyři branky tentokrát selhal. Penaltu kopl mizerně, navíc Maignan tipl směr střely.

Sassuolo bylo v prvním poločase o něco aktivnější, leč gól nedalo.

Hostující trenér Pioli poprvé sáhl do střídání až v 57. minutě, ale teprve dvacet minut před koncem vyslal Messias do šance Leãa a portugalský kouzelník tentokrát trestuhodně balón netrefil.

Milán to měl se Sassuolem obtížné, domácí hráli pečlivě a velmi zodpovědně. Rozhodnutí nepřinesl ani dlouhý nastavený čas. Sudí Ayroldi nastavil sedm minut, ale hru nechal pokračovat až do deváté minuty, kdy ještě AC zahrávalo rohový kop. Stav 0:0 se však nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele