základní část, 36. kolo
21.05.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Immobile z penalty zase spasil Lazio, Udinese neodpovědělo

Římané v nedělním utkání vyhráli a z Udine si odvezli hodně důležité tři body. Zajistil mu je Ciro Immobile, který se prosadil z penalty.

Lazio usilovalo dál o čtvrté místo, které by ho posunulo do příštího ročníku Ligy mistrů nehledě na výsledky jeho soupeřů. Situaci mělo ve svých rukách, ale potřebovalo dál sbírat body. Konec sezony se svěřencům trenéra Sarriho moc nedaří a dnes Biancocelesti cítili, že mají soupeře, jenž je v jejich silách. Udinese už prakticky o nic nejde a na utkání to bylo vidět. Laziu se od prvních minut dařilo dominovat.

První větší šanci jsme ale přesto viděli až po dvaceti minutách. Do té doby mířili nepřesně jako Lovrić, tak Immobile s Albertem. Právě Ciro Immobile ale ve dvacáté minutě hlavičkoval po centru z hloubi pole v dobré pozici a nebýt skvělého zákroku brankáře Silvestriho, asi by Lazio vedlo. Udinese minimálně ve střelbě za Laziem nezaostávalo o moc, vyslalo na Provedela tři střely, ale potřebovalo by víc přesnosti k úspěchu.

S balonem u nohy se dopředu hnal i Sergej Milinković-Savić, a i když o něj přišel, ještě ho před vápnem stihl nahrát na Luise Alberta. Rána zkušeného Španěla, který se pro Sarriho nakonec i přes počáteční výhrady stal nepostradatelným, ale zamířila těsně vedle šibenice. Jeho obstřel tedy nezafungoval a Lazio muselo na gól ještě čekat.

Dočkalo se po změně stran. Nejprve pálil nepřesně Immobile a následně ho podobně napodobil i Vecino. V 59. minutě už ale Lazio prolomilo smůlu. Adam Masina totiž fauloval Cira Immobileho ve vápně a sám faulovaný hráč si s následnou penaltou v klidu poradil - 1:0 pro Lazio. A protože Romagnoli pak trefil jen brankovou konstrukci, zůstalo už skóre neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele