základní část, 16. kolo
04.01.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Roberto Pereyra (© AFP)

Udinese s Empoli ztratilo a bere jen bod

Udinese na domácí půdě zaváhalo a soupeři z Empoli nechalo jeden bod. Velmi rychle totiž inkasovalo a v závěru zápasu dokázalo už jenom srovnat na konečných 1:1.

Udinese doma přivítalo Empoli, které se hodně těšilo na návrat jednoho "ztraceného syna". Dres svého domovského klubu opět oblékl veterán Francesco Caputo a v Empoli na něj byli hodně zvědaví. Vedení si navíc tenhle přestupový tah muselo rychle pochvalovat. Právě Caputo dostal už po třech minutách míč od Grassiho a předal jej ve vápně mladému záložníkovi Tammasu Baldanzimu, který propálil špatně postaveného Silvestriho!

Takhle snový začátek toskánský klub asi nečekal. A je pravda, že Udinese posléze začalo hodně zlobit, takže se Empoli na delší dobu soustředilo spíš jen na obranu. Po centru od Arslana vyskočil nejvýš Beto, jenže portugalský snajpr hlavičkoval mimořádně nepřesně. Následně ho napodobil Walace, jehož štiplavou ránu likvidoval brankář Vicario na poslední chvíli.

A třetí velkou šanci Udinese neproměnil po sólu Udogieho turecký záložník Arslan, jenž střelou bez přípravy přestřelil Vicariovu bránu. Udinese se ale dál snažilo a gól by si zasloužilo. Jenže když už dokázalo Vicaria překonat, jako třeba ve 39. minutě díky ráně Pereyry, tak zazvonila jen tyč!

Po změně stran se dlouho nic nedělo. Až v 70. minutě vnesl do utkání rozuzlení Roberto Pereyra. Destiny Udogie prostrčil zleva po zemi míč na zkušeného Argentince a Pereyra přesnou ranou k tyči srovnal na 1:1. Udinese však ke třem bodům už nic nepomohlo, ani červená karta pro hostující Akpu-Akpra.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele