základní část, 13. kolo
06.11.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Fiorentina veze z Janova dvougólové vítězství

Už čtvrtou soutěžní výhru v řadě zaznamenala Fiorentina a Sampdorii tím odsoudila k setrvání v sestupovém pásmu. Viola se uklidnila rychlým gólem a když ve druhém poločase navýšila skóre, bylo prakticky rozhodnuto. Antonín Barák se dostal na hrací plochu až osm minut před koncem.

Sampdoria chtěla před vlastními diváky zvítězit a posunout se mimo sestupové pásmo, ovšem v domácím duelu s Fiorentinou se nedokázala střelecky prosadit a naopak rychle inkasovala první gól.

Byl to fofr a než se domácí stačili rozkoukat, prohrávali 0:1. Dodo dal zpětnou přihrávku pod sebe a Giacomo Bonaventura překonal brankáře Audera. Hned z kraje se Sampdoria dostala do potíží a z nich se už nevyhrabala. Ve 12. minutě odmítli druhý gól před odkrytou brankou Ikoné s Kouamém a na druhé straně hlavičkoval nad Colley. Po půlhodině hry nařídil sudí ve prospěch Fiorentiny pokutový kop, nicméně zásah VAR systému nakonec verdikt odvolal. Na vině byl Lukićův útočný faul.

Závěr prvního poločasu byl hodně kouskovaný a VAR šel do akce ještě jednou, aby přezkoumal případné hraní rukou brankáře mimo pokutové území. Nic takového se ale neprokázalo a hra mohla pokračovat. Sampdoria měla v závěru poločasu i trochu smůly, když Caputa proletěla těsně nad.

Fiorentina se mohla výrazně uklidnit v 58. minutě. Nikola Milenković se pověsil do vzduchu na precizně zahraný rohový kop a hlavou zvýšil na 2:0.

Skóre už se znovu nepohnulo, přestože šance měly obě strany. Nejprve se neujala Djuričićova zablokovaná střela a v samotném závěru vychytal Bonacenturu Audero. Sampdoria sice už není poslední, ale ze sestupového pásma se prozatím nedostala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele