základní část, 4. kolo
31.08.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lorenzo Colombo (© AFP)

Neapol jen remizovala s aktivním Lecce

Možná se to bude zdát jako paradox, ale faktem je, že kdykoli Lecce vyhrálo nad Neapolí u ní doma, po sezoně vždycky spadlo o soutěž níž. Tentokrát by to mohlo skončit lépe, protože Lecce jen remizovalo.

Lecce je sice nováček letošního ročníku, ale hraje velmi houževnatě. Jedině to mu mohlo posloužit jako zbraň proti Neapoli, z níž se stal za první tři kola gólostroj. Dnes proti obraně Lecce navíc nastoupila jména jako Osimhen, Elmas nebo Raspadori, nechyběli ani Ndombélé s Oliveirou. Lecce překvapivě nechalo na lavičce útočníka Ceesaye a vedle něj i Strefezzu s Umtitim.

Partenopei od prvních minut hráli ve vyšším tempu a Lecce jim jen stěží stačilo. Naopak se samo snažilo hru trochu uklidnit a zpomalit, ale moc se mu to nedařilo. Střelecky aktivní Matteo Politano neuspěl a sledoval, jak jeho ránu pod břevno likviduje brankář Falcone.

O pouhé dvě minuty později se do vápna vřítil Di Francesco a nechal se trochu neohrabaným Ndombélém faulovat. Lecce mělo obrovskou možnost jít do vedení. Míč si postavil Lorenzo Colombo a nedočkavě rozehrál penaltu ještě před hvizdem sudího. Ten nechal celou situaci opakovat a Alex Meret jeho ránu zkrotil!

A to bylo pro Lecce osudné, protože prakticky z následného ataku inkasovalo. Balon se dostal na hranici vápna k Politanovi, který se neunáhlil, ale nahrál trochu kostrbatě do prostoru penalty. Tam se ocitl zcela volný Eljif Elmas a s tak snadnou úlohou už si poradil bez potíží - 1:0.

Ani tentokrát ale radost z gólu netrvala moc dlouho. Lídr se sice ujal vedení, jenže to mu vydrželo jen čtyři minuty. Ve 31. minutě se totiž nákop dostal k Lorenzu Colombovi, který si míč jedním dotykem zpracoval a druhým krásně vymetl roh Meretovy brány!

Po hodině hry se k odvážné pumelici z dálky odhodlal Leo Östigard a jeho rána prosvištěla jen kousek nad bránou. Chvíli po něm zase zkoušel Osimhen hlavičkovat přesně k tyči, ale mířil vedle ní. A do konce utkání už se nic podstatného nestalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S kurzem na dvoječku se dá dělat spousta věcí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele