základní část, 10. kolo
16.10.2022 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Střídající hráči vystřelili Neapoli výhru nad Bolognou

Neapol to znovu dokázala a opět si podmanila soupeře proto, že ho přestřílela. Nutno ale říct, že Bologna se tentokrát nedala snadno a Neapol měla plné ruce i nohy práce, aby domácí duel otočila. To se jí ke konci utkání povedlo, a nepostaral se o to nikdo jiný než střídající Osimhen.

Kdo by si to pomyslel, že ze všech těch soupeřů (Ligu mistrů nevyjímaje) dá Spallettiho týmu nejvíc zabrat Bologna. Ta, která v letošní sezoně rozhodně nezáří a výsledkově jí zatím nepomáhá ani změna trenéra. Neapol si dnes dovolila nechat na lavičce oba typické hrotové útočníky Simeoneho s Osimhenem a nasadila Raspadoriho či Politana.

Právě odchovanec AS Řím, který si udělal renomé v Sassuolu, se dostal do první šance. Ale museli jsme na ni čekat celých 27 minut, což je u letošní Neapole nezvyk. Do té doby se Bologna zvládla i s pomocí častějšího přerušení hry úspěšně bránit. Politano si seběhl na střed vápna a po přihrávce do druhé vlny pálil těsně nad bránu.

Svou větší šanci si vybudovala o něco později i hostující ekipa, jenže obránce Cambiaso svůj průnik zakončil pár metrů vedle. Ke konci poločasu se však Felsinei překvapivě dostávali stále častěji na dostřel. Nejprve jim scházel krok, ale ve 41. minutě už to hostům vyšlo. Cambiaso velmi dobře posílil útok a předložil míč pod sebe na Joshuu Zirkzeeho. Ten už měl práci relativně snadnou a poradil si!

Jenže vedení Bologně nevydrželo moc dlouho. Po pouhých čtyřech minutách kopala Neapol roh, který hosté nezpacifikovali úplně ideálně. Míč zůstal v nebezpečném prostoru, kde si ho pokryl obránce Juan Jesus a propálil všechno, co měl před sebou.

A pak se opět ukázaly schopnosti stratéga Spallettiho. Do hry na celý druhý poločas poslal duo Osimhen - Lozano, a byl to zase skvělý tah. Kvaracchelia nejdřív ustál souboj ve vápně a nahrál na Osimhena. Mladý útočník sice o míč přišel, nicméně ten doputoval k Lozanovi, a mexickému křídlu už se i přes velký úhel povedlo skórovat.

Chybovat je lidské a jedné velké chyby se dopustil i brankář Meret. Pouhé dvě minuty po vstřelené brance totiž Neapol inkasovala. Z velké dálky napřáhl ke střele útočník Musa Barrow a jeho krásná rána zapadla po chybě Mereta překvapivě přímo do sítě! To každopádně Neapol nezastavilo a střídající hráči dál pokračovali v show. Dvacet minut před koncem utkání totiž Kvaracchelia vyslal do úniku opět střídajícího Osimhena a ten prostřelil Skorupskiho! Svého krajana mohl překonat na konci ještě Zieliński, jenže ten pálil pouze do břevna.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz 1,28 byl v této sezoně vypsán na Neapol doma již dvakrát. Liší se jen kurz na hosta. Zkusím tip výhra Neapol přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

. Opět nepodáno, píča jedna hloupá.

Reagovat
FuckT

To mi pripomina ako moj kamarat v krcme vykrikoval, ze poda 100 eur na zapas NHL, kde jeden tim prehraval 1:6 a bol tam obrovsky kurz na otocenie. Pozerali sme to v TV. Kamarat mal stovku polozenu na stole, ale popri kontemplacii toho neskutocneho aktu postavenia sa zial beznadejne zaspal. No a potom sme si pozreli ako dany prehravajuci tim nadherne otocil zapas a kamarat stratil peniaze, ktore zarobi za cely rok, ak nie 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele