základní část, 26. kolo
11.03.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Amir Rrahmani (© AFP)

Neapol odklidila z cesty další překážku a porazila Atalantu

Neapol zvládla další krok k titulu a kromě toho, že jí udělala radost Spezia páteční výhrou nad Interem, zvládli Partenopei vlastní utkání. O góly do sítě prakticky nefunkční Atalanty se postaralo duo Chviča Kvaracchelija a Amir Rrahmani, které položilo Bergamaschi na lopatky.

Neapol před utkáním vévodila celkem neomylně tabulce a ani v případě porážky by se nemusela bát o první místo. Ale vzhledem k propadáku druhého Interu, který nestačil na Spezii, si mohla svůj náskok zvýšit už na pohodlných 18 bodů. A to se jí nakonec taky povedlo. První minuty ale nic zásadního nenabídly a spíš se hrálo hodně ve středovém kruhu, byla to vyčkávací taktika a velký boj o míč.

Postupem času ale přeci jen začala vystrkovat růžky domácí strana a hostům často nezbývalo nic jiného, než její útoky zastavovat za cenu faulů. Především duo Kvaracchelija - Osimhen dělalo Atalantě velké starosti. A svou rychlostí trápil její obranu i Matteo Politano. Ten ostatně zkoušel zakončit jako první domácí hráč, ale jeho ránu na přední tyč si brankář Musso pohlídal.

Relativně dlouhou dobu se Neapoli nedařilo pořádně se dostat do zakončení a vytvořit si takový tlak, na který jsou její fanoušci zvyklí. Povedlo se jí to až pět minut před koncem, kdy hosté chaoticky bránili a míč se dostal na kopačky Zielińského. Polský středopolař vyslal tvrdou ránu a brankář Musso musel ukázat velmi rychlé reflexy, aby jeho ránu vyrazil aspoň před sebe.

Osimhen se po změně stran dvakrát natlačil do zakončení, ale jeho nůžky ani pozdější hlavičky vedení nepřinesly. To zajistil Osimhen až díky asistenci. Jím tažený útok totiž zakončil Chviča Kvaracchelija, který si poradil se zpracováním a následně položil svými manévry na zem hned tři hostující obránce!

Atalanta pak přeci jen pochopila, že nemá moc na výběr a musí útočit. Gollinil ale ojedinělou šanci Zapaty zlikvidoval. A pak Neapol soupeři definitivně zlomila vaz. Na krásný pas od rohového kopu si nejvýš naskočil obránce Amir Rrahmani a na jeho hlavičku byl brankář Musso krátký - 2:0 pro Partenopei.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele