základní část, 28. kolo
02.04.2023 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

Neapol doma selhala, AC Milán jí zostudil čtyřmi góly

První díl "seriálu" mezi Neapolí a AC Milán zvládl jednoznačně lépe obhájce italského titulu. Rossoneri rozdrtili vedoucí Neapol na její půdě 4:0 a před vzájemným střetnutím v Lize mistrů ukázali, že se s nimi musí počítat. Hlavní hvězdou byl Portugalec Rafael Leão, jehož dvě branky ještě doplnili Brahim Díaz a Alexis Saelemaekers.

Utkání Neapole s AC Milán bylo jednoznačným šlágrem kola a především pro hosty mělo nesmírně důležitou váhu. Zatímco Neapol si s obrovským náskokem hoví na čele tabulky, Milán potřeboval zabrat, aby se vrátil na pozice zaručující Ligu mistrů.

Oběma týmům chyběla zvučná jména. Luciano Spalletti nemohl počítat s nejlepším střelcem tohoto ročníku Serie A Victorem Osimhenem, Milánu se zase na reprezentačním srazu zranil Zlatan Ibrahimović.

Do zápasu vstoupil mnohem lépe obhájce Scudetta a poměrně brzy se ujal vedení. Díaz načasoval přihrávku do běhu na Rafaela Leãa a portugalský křídelník lahůdkovým obloučkem poslal AC Milán do vedení. Po čtvrthodině hry to bylo zasloužené vyústění hry, protože Rossoneri byli aktivnější.

Neapol se navíc neprobrala a hosté zvýšili ve 25. minutě už na 2:0. Centr Bennacera prodloužil za sebe hlavou Giroud a Brahim Díaz si šikovně zpracoval balón, zasekávačkou se zbavil obránce a neomylně zakončil. Další povedená akce z dílny Rossoneri znamenala navýšení náskoku a velké problémy pro Partenopei.

Domácí byli absolutně k nepoznání a i když potom zvýšili snahu a posílali před Maignana jeden centr za druhým, ničeho zásadního se nedočkali. Luciano Spalletti měl o přestávce co dělat, aby svůj tým probral k životu ve druhém dějství.

Lodivod Neapole ale nebyl úspěšný. Po šikovném prostrčení Kvaraccheliji sice pálil pohotově Mario Rui, jenomže Maignan stačil bizarně obličejem zasáhnout. AC Milán si na svojí šanci počkal a Leão zase jednou ukázal svojí genialitu. V 59. minutě si povodil obranu Neapole a tvrdou ranou pod břevno nedal Meretovi vůbec žádnou šanci. S domácími už to bylo hodně zlé a to navíc nebylo všechno. Už na 4:0 zvýšil po individuálním průniku Alexis Saelemaekers a na vině byla jednoznačně neapolská defenziva, která nechala Belgičana projít až před branku.

AC Milán vedl na stadionu Diega Armanda Maradony vysoko 4:0, což před začátkem utkání asi nikdo nečekal. Neapoli v tu chvíli zbývalo už jen zápas se ctí dohrát. Milánští však byli při chuti a dál podnikali nebezpečné výpady. V 73. minutě prověřil Mereta tvrdou ranou opět Saelemakers, zatímco Maignan na druhé straně tolik práce neměl. O vítězství Milána nebylo pochyb, otázkou zůstávala konečná verze skóre. Šest minut před koncem zakončoval v největší šanci Partenopei těsně vedle Raspadori a to bylo zároveň v zápase všechno. Milán vyhrál úvodní dějství jasně 4:0, ale to důležitější na Neapol ještě čeká v Lize mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele