základní část, 35. kolo
12.05.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Remi Oudin (© AFP)

Lazio doma zachraňovalo bod s Lecce

Výsledek, ze kterého budou mít radost všechny další týmy bojující o Ligu mistrů, se zrodil na Stadio Olimpico. Lazio doma vedlo nad Lecce, aby nakonec prohrávalo a v nastavení vydřelo bod. Konečná remíza 2:2 je pro Sarriho svěřence jasnou ztrátou. Lecce bod přibližuje záchraně.

Zcela jiné cíle sledovaly v páteční předehrávce týmy Lazia a Lecce. Zatímco domácí bojují o umístění v první čtyřce, Lecce jde o holé přežití.

Už první poločas naznačil, že to Biancocelesti nebudou mít jednoduché. V Římě je sice hnala dobrá atmosféra, ale Lazio nehrálo dobře a ve 21. minutě nabídlo Lecce pokutový kop. Elseid Hysaj fauloval v pokutovém území Bandu a sudí s posvěcením VARu ukázal na penaltový puntík. Gabriel Strefezza byl oním mužem, kdo si vzal exekuci na starost a bohužel pro hosty minul branku.

Hosté mohli celé situace litovat, protože ve 34. minutě Lazio udeřilo. Ciro Immobile dostal dobrou kolmou přihrávku a chladnokrevně překonal brankáře Falconeho - 1:0. Lecce se nepoložilo a ještě do poločasu přispěchalo s odpovědí. Rémi Oudin dostal spoustu prostoru a času z hranice šestnáctky vypálit a jeho přízemní střela zapadla přesně k tyči.

Vyrovnávací branka do šaten Lecce nabudila a po změně stran hosté pokračovali v aktivitě. Ve 49. minutě prověřil Provedela nebezpečnou střelou Banda a za další dvě minuty dokonalo Lecce obrat. Rémi Oudin byl znovu trestuhodně neobsazený a tentokrát zamířil přesně k tyči rovnou z první.

To už byla pro Lazio velká komplikace a kouč Maurizio Sarri musel reagovat. Příchody Pedra a Pellegriniho nicméně hru příliš nerozhýbaly. Lecce poměrně dobře eliminovalo veškeré snahy Lazia o tlak a zdálo se, že nadějné vedení na Stadio Olimpico udrží. Nestalo se tak. Ve druhé minutě nastavení ještě zachránila Lecce tyčka po střele Pedra a chvíli na to doskákala hlavička Sergeje Milinkoviće-Saviće za záda Falconeho. Lazio pak mělo ještě čas na otočku, ovšem hosté se ubránili a z věčného města vezou bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele