základní část, 5. kolo
03.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Min-Jae Kim (© AFP)

Neapol dobyla Stadio Olimpico a vrací se na první místo

Sobotní večer byl v italské lize ve znamení velkých šlágrů a mezi šťastnější týmy se zařadila SSC Neapol, a to vítězstvím na horké půdě Lazia. Přestože to s Partenopei nevypadalo v začátcích vůbec dobře a už v páté minutě prohrávali po gólu Matii Zaccagniho, dokázali skóre otočit. Znovu se prosadily letní posily - Kim Min-jae a především gruzínský šikula Chviča Kvaracchelija.

Na Stadio Olimpico v Římě se potkaly dva neporažené týmy Lazio a Neapol a vše bylo o to pikantnější, že domácí celek kormidluje Maurizio Sarri. Muž, jenž si udělal jméno v Empoli a pak především v Neapoli. Tři body mohl získat pouze jeden z nich a tím úspěšnějším byli nakonec hosté.

Tifosi Lazia rozradostnil už po pěti minutách Mattia Zaccagni, a to ne hned tak ledajakou brankou. Na hranici vápna se otočil s balónem a přesně umístěnou střelou k tyči nedal Meretovi moc šancí zasáhnout. I v následujících minutách měli o něco více navrch hráči Lazia a Neapol se do toho dostávala spíše pozvolna. Teprve ve 38. minutě přišla velká šance a o minutu později i vyrovnávací gól. Nejprve Kvaracchelijovu střelu Provedel vyrazil na rohový kop a z něho následně udeřilo. Kim Min-jae se pověsil do vzduchu a balón po jeho hlavičce už přešel brankovou čáru celým objemem. Neapol srovnala stav, ale ještě před koncem poločasu přišla o zraněného Lozana, což nebyla dobrá zpráva pro Luciana Spallettiho.

Po změně stran už byla lepší Neapol. Zielińskiho hlavičku perfektně zlikvidoval Provedel a brankou neskončila ani volej Kvaraccheliji. Nicméně chvíle talentovaného Gruzínce teprve přišla. Přesně po hodině hry se opřel do odvráceného balónu a jeho dělovka div že neprotrhla síť - 2:1.

Lazio mělo na vyrovnání ještě dost času a dvacet minut před koncem vytáhl hlavičku Felipe Andersona Meret. S blížícím se koncem Partenopei utahovali defenzívu a stav 2:1 hodlali udržet za každou cenu, což se jim nakonec skutečně podařilo. Neapol se tak vrací na první místo o skóre před AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio snad nevyhraje 2. zápas doma vypsaní jako outsider.

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele