základní část, 37. kolo
27.05.2023 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Salernitana přestřílela Udinese 3:2, vítězný gól padl v šesté minutě nastavení

Přestřelka se šťastným koncem pro Salernitanu byla k vidění na stadionu Arechi. Ještě v nastaveném čase svítil na ukazateli skóre stav 2:2, ale k dělbě bodů nakonec nedošlo, protože v šesté minutě nastavení rozhodl William Troost-Ekong a pro Salernitanu tím dokonal obrat z 0:2 na 3:2.

Salernitana už byla zachráněna a ani Udinese už nemělo moc o co hrát. A možná že i to pomohlo k ofenzivní podívané. "Zebry" začaly v Salernu lépe a ve 25. minutě otevřel skóre Marvin Zeegelaar, jenž využil prostrčení Lovriće a tvrdou střelou překonal Fiorilla. O pět minut později se hosté hnali na branku Fiorilla znovu a do prázdné branky zvyšoval na 2:0 Ilja Néstorovski.

To byl pro Salernitanu budíček a těsně před koncem prvního poločasu se jí podařilo snížit. Grigoris Kastanos předvedl skvělý technický kop levačkou a balón směřující do šibenice neměl Silvestri jak chytit.

Domácí se dostali zpět do hry a naopak "Zebry" postupně odpadaly. V 54. minutě mohl vyrovnat Mazzocchi, ale na Silvestriho nevyzrál. Za chvíli rozehráli domácí přímák na krátko a po přiťuknutí pálil neomylně k tyči Antonio Candreva - 2:2.

Udinese se mohlo ještě jednou ujmout vedení, ale hlavička Néstorovskiho zamířila jen do středu branky. Čtvrthodinu před koncem zase Fiorillo vychytal Beta a do třetice neuspěl ani střídající Arslan.

Převaha "Zeber" se v tu chvíli vyčerpala a v 87. minutě přišel důležitý moment. Zeegelaar nedovoleně zastavil protihráče a po druhé žluté kartě musel do sprch. Salernitaně se nabídla krátká přesilovka a tu dokázalo využít. V šesté minutě nastavení výborně odcentroval Sambia a William Troost-Ekong na zadní tyči rozhodl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele