základní část, 21. kolo
07.02.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus si se Salernitanou poradil rozdílem třídy

Stará dáma se chtěla za každou cenu dostat ze třináctého místa a to se jí nakonec povedlo poměrně snadno. Díky dvěma trefám mladého střelce Dušana Vlahoviće si totiž Bianconeri poradili se Salernitanou, které naopak střelba dělala velké potíže.

Juventus v poslední době strádá a proto se dnes ze Salerna chtěl vrátit jako vítěz. To se mu nakonec povedlo a díky dvěma zásahům Dušana Vlahoviće se posunul až na desátou příčku. V úvodu utkání se moc zajímavého nedělo a na obou týmech byla vidět snaha hlavně neudělat chybu. Jako první se jí dopustili domácí. V pětadvacáté minutě totiž Nicolussi Caviglia, kmenový hráč právě Juventusu, fauloval ve vápně Mirettiho a sudí Rapuano měl jasno. K balonu se postavil Dušan Vlahović a i když brankář Ochoa vystihl směr, na umístěnou ránu byl krátký.

Mladého útočníka hledaly pasy od jeho spoluhráčů ještě několikrát, ale Salernitana se dokázala delší dobu zase bránit. Pár minut před koncem poločasu se Juventusu zranil Fabio Miretti a musel hřiště opustit, načež trenér Max Allegri ukázal na Fagioliho. A s ním na hřišti už Juventus dokázal skórovat podruhé. Po odvráceném centru se pokusil vypálit Vlahović, jehož nepovedená střela se stala asistencí pro pohotového a důrazného Filipa Kostiće - 2:0.

Brilantně sehraný poločas nemusel skončit jen u dvou branek, ale Manuela Locatelliho zakončujícího těsně před brankářem Ochoou si mexický veterán utéct nenechal a jeho ránu vyrazil. Pokud ale domácí chtěli se zápasem ještě něco udělat, tak veškeré jejich plány vyletěly komínem hned zkraje poločasu druhého.

Po pouhých dvou odehraných minutách totiž laxní rozehrávku Salernitany vystihl Fagioli, který krásnou průnikovou nahrávkou oslovil nabíhajícího Vlahoviće. A ten si poradil jak se dvojicí obránců, tak umístěnou střelou i s brankářem Ochoou.

Ani za tohoto stavu ale Juventus nehodlal zpomalit. Chybělo mu ale víc štěstí. Ángel Di María trefil jen břevno, Bonazzoli na opačné straně zase pálil nepřesně. Definitivně mohl utkání v debakl změnit Moise Kean, jenže mladý útočník Juventusu trefil pět minut před koncem utkání jen tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele