základní část, 5. kolo
05.09.2022 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Martin Satriano (© AFP)

Salernitana dělila body s Empoli

Čtyři branky a konečná remíza 2:2 se urodila na Stadio Arechi v zápase Salernitany s Empoli. Až do první vstřelené branky byli hosté lepší, ale poté byla na hřišti jen Salernitana a postupně výsledek otočila. I tak mělo konečné slovo Empoli a zápas skončil dělbou bodů.

Remíza je tak nakonec spravedlivá, byť Salernitana mohla ve druhém poločase výsledek pojistit. Pojďme ale na začátek zápasu, který vyšel lépe hostům. Ve 14. minutě se zkoušel individuálně prosadit Lammers, jenž se vymotal z obležení hráčů a střelou na přední tyč protáhl brankáře Sepeho. Opora domácích zasahovala i později proti střele Satriana, ale ve 31. minutě od stejného hráče inkasovala. Martin Satriano využil dobrého centru a po náběhu na malé vápno poslal hlavou Empoli do vedení.

Hostující branka byla pro Salernitanu budíčkem a netrvalo dlouho a Vilhena mohl srovnat, nebýt obranného zákroku Grassiho. Každopádně zvýšená aktivita domácích k vyrovnání vedla. Pasquale Mazzocchi si udělal hned ze čtyř hráčů tréninkové kužely a přízemní ranou překonal brankáře Vicaria - 1:1.

Na začátku druhého poločasu se mohl Mazzocchi zapsat mezi střelce podruhé, ale zblízka nedokázal vtěsnat dorážku mezi tři tyče a vysoko přestřelil. Salernitana se i tak ujala vedení a to přesně po hodině hry. Po nakrátko rozehraném rohu následoval střílený centr a Boulaye Dia kolenem uvnitř malého vápna dal na 2:1.

Na tahu tak bylo znovu Empoli, které se po vstřelené brance jakoby vytratilo. Pojistku mohl za domácí vstřelit Piątek, ale Vicario výborně zasáhl. Byl to klíčový okamžik celého utkání, protože hned z následující akce Azzurri vyrovnali. Sam Lammers se zpoza šestnáctky opřel do balónu a obránce Fazio si ránu srazil do branky. Gól byl nicméně připsán střílejícímu Lammersovi. Další branka už na Stadio Arechi nepadla a duel skončil 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele