základní část, 26. kolo
12.03.2023 20:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Adrien Rabiot (© AFP)

Juventus si poradil se Sampdorií, nasázel jí čtyři branky

Sampdoria sice v Turíně předvedla nečekaně dobrý výkon, ale na body jí to nestačilo. Domácí Juventus si mohl dovolit i luxus zahodit penaltu, protože do sítě brankáře Turka poslal míč čtyřikrát.

Nedělní večer sliboval opět zajímavé utkání, i když se všeobecně neočekávalo, že by favorit tentokrát klopýtl tak jako v duelu AS se Sassuolem. Bianconeri chtěli pokračovat ve své honbě za poháry, které pronásledují i přes zatím stále platný bodový odpočet. A začátek utkání se jim povedl na výbornou. Už po jedenácti minutách domácí ekipa v Turíně vedla, když Kostić rozehrál rohový kop přímo na hlavu naskakujícího Gleisona Bremera a ten razantní hlavičkou poslal míč do sítě.

Ještě lepší podívaná to pro fanoušky "Staré dámy" byla ve 26. minutě, když se Sampdorii nepovedlo zachytit dlouhý pas Mirettiho na zadní tyč. Tam si na balon naskočil francouzský záložník Adrien Rabiot a hlavou navýšil vedení svého týmu o dvě branky. To ale vydrželo jen chvíli, neboť o pět minut později se Dorii povedlo snížit. Postaral se o to nehlídaný Tommaso Augello, jehož střela bez přípravy skončila až v síti - 2:1.

A nebyla to jedná studená sprcha, protože v těchto momentech zažívala obrana Juventusu naprostý blackout. Po pouhé minutě totiž brankář Mattia Perin lovil míč ze sítě znovu! Mladému obránci Zanolimu se povedlo zpracovat míč a ve vápně nezmatkoval, nýbrž nahrál zpátky po sebe. Tam tušil Filipa Djuričiće a zkušený Srb si poradil výborně!

Diváci, kteří čekali podobný kolotoč i po změně stran, nicméně museli být zklamaní. Juventus už Dorii nepouštěl do výraznějších šancí a spíš diktoval tempo hry. Po hodině hry už se ale opět začaly dít zajímavé věci. Nejdřív si Adrien Rabiot zpracoval míč ve vápně Dorie a napálil ho přesně do sítě. Hosté sice reklamovali hru rukou, ale tu VAR neviděl a branka byla nakonec uznána.

A po pouhých třech minutách se Juventusu povedla další velká šance. Sudímu to sice trvalo déle, než by si divák se slabším srdcem přál, ale nakonec se rozhodl odměnit pád Juana Cuadrada nařízením pokutového kopu. Cuadrado tomu sice dost přidal, ale na to se už nikdo ptát nebude. A to především proto, že Dušan Vlahović potvrdil svoji neformu a penaltu střelou do tyče neproměnil!

"Stará dáma" si ale chtěla své vítězství pojistit a dál útočila, zatímco Doria trochu přestala hrát. Osm minut před koncem napálil břevno hostující brány Cuadrado, ale v nastaveném čase už se domácí dočkali definitivní pojistky. Filip Kostić přesně odcentroval do vápna a první hlavičku ještě dokázal brankář Turk vyrazit do břevna, ale s dorážkou Matíase Soulého už nic udělat nedokázal - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele