základní část, 25. kolo
05.03.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Interu (© AFP)

Inter zvládl roli favorita a Lecce pokořil dvěma góly

Nerazzurri zvládli utkání s Lecce a díky dvěma gólům rozloženým do obou poločasů si poradili s Lecce. To dnes nedělalo brankáři Onanovi prakticky žádné potíže a Inter si v pohodě pohlídal vedení.

Inter měl před sebou složitý test odolnosti, protože z Lecce se vyprofiloval hodně obtížný soupeř, který nedá nikomu nic zadarmo. Brankář Falcone musel čekat složitý podvečer, což mu od prvních minut domácí potvrzovali. Ve třetí minutě se do šance dostal Turek Hakan Çalhanoğlu, ale svojí ranou mířil jen do Falconeho prostoru. Proti němu hned od začátku stála i esa jako Martínez nebo Džeko.

Lecce se ale celkem úspěšně bránilo a jeho hráči zvládali blokovat snahy Interu ještě předtím, než se Nerazzurri dostali k ohrožení Falconeho brány. Ani hosté nechtěli zůstat pozadu a snažili se využít to málo nabízeného prostoru. Jako třeba v případě zakončení Assana Ceesaye, jehož střelecký pokus musel likvidovat brankáře Onana včasným pádem k zemi.

Čisté konto brankář Falcone nakonec udržel jen 29 minut. Po jejich uplynutí totiž Barella ve vápně obelstil pohybem svého soupeře a místo předpokládané střely našel nabíhajícího Henrika Mchitarjana a kreativní záložník už neměl s umístěním střely pod víko žádnou potíž.

Do konce poločasu brankář Falcone ještě pár nebezpečí vyřešil a Inter byl s jednogólovým náskokem víceméně spokojen. Netrvalo ale dlouho a bylo to už o dvě branky. V 53. minutě totiž Dumfries našel perfektním pasem ve vápně čekajícího Lautara Martíneze a argentinský bomber se snadno prosadil střelou pod břevno. Pak se Inter trochu zatáhl a vedení o dvě branky mu v pohodě vystačilo až do konce. Lecce svému soupeři nepřidělávalo žádné potíže a Inter si díky tomu připsal snadné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele