základní část, 19. kolo
21.01.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Hellas doma opět zvítězil a ožívá jeho šance na záchranu

Fotbalisté Hellasu dokázali po druhé v řadě zvítězit na domácím stadionu a i když zůstávají v sestupovém pásmu, jejich optimismus roste. Výhra nad US Lecce je z hlediska výsledků obou celků překvapivá, nutno však podotknout, že zasloužená. Brankáře Falconeho postupně překonali Fabio Depaoli a Darko Lazović.

Je to překvapivý výsledek, protože Lecce vstupovalo do utkání s šestizápasovou šňůrou neporazitelnosti. V minulých kolech navíc obralo o body Atalantu, Lazio nebo před týdnem AC Milán. Sobotní střetnutí se však vyvíjelo poněkud jinak.

Hellas poprvé pořádně vystrašil hostující fanoušky ve 22. minutě, kdy Kevin Lasagna překonal Falconeho z ofsajdového postavení. Pro defenzívu Lecce to bylo varování. I na druhé straně přišla velká šance. Alexis Blin zakončoval po zemi na bližší tyč a skvělý zákrok předvedl Montipó. Skóre se měnilo až před koncem prvního poločasu. Ve 40. minutě odcentroval Doig a Fabio Depaoli ze vzduchu vstřelil úvodní branku dějství.

To samozřejmě Hellasu pomohlo a do hry Lecce se čím dál více zakousávala křeč. V 54. minutě navíc Darko Lazović zvýšil na rozdíl dvou branek, když využil přesné přihrávky a v pokutovém území chladnokrevně zakončil. Lecce zdaleka nezopakovalo takový výkon jako v předešlých zápasech a z Verony se překvapivě vrací s nepořízenou. S výjimkou prvního poločasu neměli hosté prakticky nic.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:1

Reagovat
bloodonor

Juve - 15 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele