základní část, 37. kolo
28.05.2023 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Verona odmítá záchranu, po remíze 1:1 s Empoli nemá situaci ve svých rukou

Jedinečnou šanci dostat se ze sestupového pásma propásli fotbalisté Hellasu Verona. S Empoli doma jenom remizovali a i když jsou vinou lepšího skóre na sedmnácté příčce, osmnáctá Spezia má lepší vzájemnou bilanci. O výhru připravila domácí celek branka v šesté minutě nastavení.

Blízko blizoučko byla Verona zisku důležitých tří bodů, které by výrazně přiblížily setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí doplatili na přílišnou pasivitu, kterou se prezentovali už v prvním poločase. Empoli bylo lepší a mohlo několikrát udeřit, poprvé v 17. minutě po chybě brankáře Montipa a z následné akce ještě zakončoval Cacace. Až ve 38. minutě měla šanci i Verona, jmenovitě hlavičkoval Ngonge a Vicario musel vytáhnout balón na rohový kop.

První půle nebyla ze strany Verony optimální a o přestávce došlo ke změnám. Azzurri byli dál aktivnější a po Ebuehiho hlavičce si mohli domácí oddechnout. Byli to nakonec domácí, kdo prolomil gólové mlčení a v 61. minutě odstartoval velkou radost na Bentegodi Adolfo Gaich. Všechno to začalo Ngongeho pumelenicí, kterou Vicario vyrazil a z dorážky Gaich poslal Hellas do vedení.

I poté měla Verona dobré šance, především Djurić těsně minul svatyni. S přibývajícími minutami se domácí uchýlili k pasivitě a k ubránění těsného náskoku, což se jim stalo osudným. V páté minutě nastavení ještě Montipó zvládl vyrazil Cambiaghiho střelu, ale koncovku Petara Stojanoviće už lovil ze sítě. Empoli proměnilo závěrečný tlak ve vyrovnání a rozesmutnilo celý stadion Bentegodi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele