základní část, 18. kolo
16.01.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tyronne Ebuehi (© AFP)

Empoli slaví výhru nad Dorií, rozhodl Ebuehi

Empoli si doma připsalo důležité tři body ze záchranářského souboje se Sampdorií, byť ho v závěru od infarktu zachránil videorozhodčí.

Sampdoria potřebovala v pondělní dohrávce za každou cenu vyhrát, protože byla přímo namočena do boje o záchranu. Patřilo jí až 18. místo a na záchranu ztrácela už sedm bodů. I proto bylo domácí Empoli mírným favoritem. V 17. minutě domácí vyrobili první chybu a opět se ukázala neschopnost Dorie. Obránci Empoli namazali přímo na kopačku Vieirovi, který snadno pronikl do vápna, ale v rozhodující chvíli naprosto pokazil nahrávku!

Doria ale byla mnohem aktivnější a brzy mohla jít do vedení. Po krásném centru ze strany hlavičkoval Léris a Vicario měl plné ruce práce, aby jeho pokus aspoň vyrazil nad. První šanci Empoli jsme registrovali až ve druhé minutě nastavení, když Bandinelli přízemním centrem oslovil nabíhajícího mladíka Satriana. Ten v pádu zakončil jen těsně nad bránu.

V podstatě podobná situace byla k vidění ihned po změně stran, ale Satriano ani tentokrát na přední tyči neskóroval. To se ale povedlo Tyronnemu Ebuehimu. V 55. minutě si naskočil na centr od Bandinelliho a líznul míč tak, že byl Audero bez šance!

Sampdoria se snažila srovnat a po hodině hry byl blízko Sabiri, jenže Vicario se v této sezoně překonává extrémně těžko. Gól svým ještě nedávným spoluhráčům mohl vstřelit Ciccio Caputo, jehož dělovka ale přeletěla břevno Auderovy brány. Do konce utkání to ale byly pořádné nervy. V sedmé minutě nastavení totiž Omar Colley po nahrávce Zanoliho srovnal, jenže sudí Santoro po nápovědě od VARu gól kvůli ruce Gabbiadiniho neuznal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásné eNKáčko.

Reagovat
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele