základní část, 2. kolo
21.08.2022 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Derby stracittadino skončilo bez branek

Zápasy Empoli s Fiorentinou jsou v Itálii známé jako "derby Stracittadino" a bohužel tentokrát své fanoušky nepotěšilo. Za devadesát minut nepadla jediná branka.

Utkání ale nebylo bez šancí. Už po sto dvaceti sekundách dostal přihrávku Sam Lammers a Gollini rychlým výběhem zažehnal malér. Fiorentina se osmělovala pomalu a teprve po půlhodině hry se dožadovala pokutového kopu po zákroku na Ikoného. Hostující útočník zakončil, ale zákrok na jeho osobu mohl být posouzený jako penaltový. O chvíli později pálil vedle Mandragora a před Vicariem selhal Terźić. Empoli se zase připomnělo v nastavení a hlavičkujícímu Destrovi k prvnímu gólu chyběl opravdu kousek.

Viola udělala o přestávce dvě změny, ale o rozruch se postaral sudí Marchetti, jenž si poranil lýtko a musel být několik minut ošetřován. Zápas nakonec odřídil až do konce.

V 63. minutě přišel klíčový okamžik celého utkání. Sebastiano Luperto se nechal obrat o balón a následně zatahal za záchranou brzdu, přičemž od Marchettiho uviděl červenou kartu. Empoli tak dohrávalo v početní nevýhodě, ale Fiorentina toho nevyužila. Prosadit se nedokázala ani v desetiminutovém nastavení, byť šance měla. V té úplně poslední vytáhl střelu Mandragory skvělý Vicario.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele