základní část, 37. kolo
28.05.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Osimhen se odpoutal od Lautara, Neapol přesto jenom remizovala v Boloni 2:2

Boloňa se v posledním kole ještě pokusí dostat do první poloviny tabulky. Remíza s úřadujícím mistrem z Neapole ji v tomto směru udržela na živu. Utkání rovněž napovědělo, kdo že se to stane nejlepším střelcem celé soutěž. Victor Osimhen se díky dvěma trefám odpoutal od Lautara Martíneze na rozdíl čtyř branek.

Neapol už před několika dny získala Scudetto a ve zbytku soutěže může všelijak experimentovat. Ani Boloňa nemá před sebou speciální motivaci, byť by určitě ráda skončila v první polovině tabulky.

Začátek byl sice z obou stran opatrnější, ale na gól se nečekalo dlouho. Ve 14. minutě vyrobil hrůzostrašnou chybu brankář Skorupski, když doslova namazal Victorovi Osimhenovi na jeho 24. gól v letošní Serii A. O dominanci Partenopei však nemohla být řeč. Boloňa hrála vyrovnanou partii a častěji držela balón na svých kopačkách. Chyběly jí vyložené šance, takže v tomto směru zase zasluhuje pochvalu defenziva Neapole.

Úřadující šampioni ukázali v prvním poločase efektivitu a po změně stran v tom pokračovali. Victor Osimhen dostal od Bereszyńského pěknou kolmici a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Pro nigerijského kanonýra to byla 25. branka v sezoně, která dost možná rozhodla závod o "Capocannoniere "- nejlepšího střelce Serie A pro daný ročník. Na Lautara Martíneze má Osimhen čtyři body náskok a zbývá odehrat jedno utkání.

Od té doby byla Boloňa v těžké pozici, ale pořád měla čas s výsledkem něco udělat. Rossoblu osvěžily síly a výsledkem byla poměrně rychlá kontaktní branka. Gollini pouze vyrazil pokus z hranice šestnáctky a dorážející Lewis Ferguson dal Boloně ještě naději na bodový zisk.

A na vyrovnání skutečně došlo. Šest minut před koncem si naskočil na rohový kop hlavičkující Lorenzo Di Silvestri - 2:2. Mimochodem De Silvestri byl na hřišti zhruba deset minut. V závěrečných minutách už nebyla vůle strhnout výsledek na svojí stranu a remíza 2:2 je z pohledu obou týmů zasloužená.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele