základní část, 25. kolo
04.03.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jérémie Boga (© AFP)

Atalanta doma ztratila body s Udinese, nedokázala překonat skvělého Silvestriho

Atalanta ztratila důležité body v boji o Ligu mistrů a tenhle sen jí zůstává vzdálený. Dnes se totiž její ofenzivní gólostroj zasekl a v Bergamu domácí nedokázali proměnit ani jednu ze svých mnoha šancí. Udinese tak slaví nečekaný bodový zisk.

Atalanta vypadala od úvodu jako aktivnější tým, který si půjde pro tři body. Musela si ale zároveň dávat velký pozor na zadní vrátka, protože Udinese přijelo právě s taktikou zaměřenou na rychlý zisk míče a kontr. Ten ztělesňoval primárně Success s Betem, tohle duo občas domácímu mužstvu nepěkně zatápělo. Právě Beto vypálil po osmnácti minutách velmi přesně a brankář Musso měl co dělat, aby jeho ránu vytáhl mimo.

Beto o pár minut později využil velké chyby domácí obrany a utíkal sám na brankáře Mussa, ale ten včas vystihl jeho manévr a sebral mu míč od kopaček. Před koncem první půle jeden z mála povedených ataků Atalanty táhl Teun Koopmeiners, jehož dělovou ránu dokázal brankář Silvestri zkrotit. Ten měl pořád víc a víc práce, zejména po změně stran ho ostřelovali Éderson s De Roonem.

Po hodině hry se aktivita Atalanty zase zvýšila a Ruggeri střílel zpoza vápna na zadní tyč. Silvestri ale dobře zasáhl. Na opačné straně se mohl stát hrdinou Florian Thauvin, ale čerstvá posila Udinese nedokázala překvapit bravurně zasahujícího brankáře Mussa. V samém závěru se pak zase blýskl Silvestri, který vychytal Rafaela Tolóie.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele