základní část, 4. kolo
01.09.2022 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Koopmeiners hattrickem sestřelil Turín

Zápas v Bergamu měl dnes večer jednoho velkého hrdinu, minimálně pro domácí fandy samozřejmě. Hostující Turín totiž ode dneška bude ve snách strašit jméno Teun Koopmeiners. Nizozemský záložník se postaral o tři góly a přidal k tomu ještě kupu další práce ve středu pole.

Turín i Atalanta jsou týmy smýšlející hodně ofenzivně a dalo se čekat, že jejich vzájemný střet nabídne hodně šancí. Prakticky od první minuty se tento předpoklad naplňoval. Jako první musel zasahovat brankář Juan Musso, který tygřím skokem likvidoval povedenou ránu Karola Linettyho k pravé tyči. Na opačné straně zase pálil nebezpečně stoper Tolói, jehož dělovku ještě dokázal na roh tečovat klečící Buongiorno.

Ke slovu se dostal i pozdější domácí hrdina Teun Koopmeiners, který v noze skrývá dynamit a jednou za čas ho předvede. Jeho ránu pod břevno naštěstí pro hosty dokázal Milinković-Savić vytáhnout, ale ruce ho u toho asi dost pálily. Srbského brankáře vyzkoušel o chvíli později i Duván Zapaty, který ho ale v osobním souboji nedokázal překonat. A Demiral zase po rohovém kopu trefil jen levou tyč.

Pak se Atalantě trochu změnily herní plány, když musel odstoupit zraněný Zapata. A ještě horší to mohlo být ve 44. minutě, kdy dal Saša Lukić gól. Naštěstí pro domácí z ofsajdu. Zase tak mohlo být do praxe uvedeno známé pravidlo, protože z následného protiútoku rezultoval Ainův faul ve vápně na Soppyho podtržený první úspěšně provedenou penaltou v podání Teuna Koopmeinerse.

Mladý záložník ale není jen specialista na situace, kdy se míč nehýbe. Skórovat umí i ze hry a přesvědčil o tom i Turín. Pouhé dvě minuty po návratu obou jedenáctek na hřiště napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho krásná rána zapadla k tyči, kam ani dvoumetrový Vanja nedosáhl - 2:0.

Pak se na chvíli tempo hry uklidnilo, až v 66. minutě jsme viděli další šanci. Měl ji na starosti Marten de Roon, který dělovkou z vápna rozezvučel břevno! Festival nastřelených konstrukcí pokračoval a po deseti minutách se do břevna trefil i hostující Pellegri. Po dvou dalších minutách už břevno Turínu pomohlo. Rychlý kontr poslal míč na vápno k Vlašićovi, který si pomohl tvrdou ranou právě o břevno a snížil. Závěr ale patřil zase Atalantě. Ademola Lookman vybojoval penaltu v souboji s Lazarem a Koopmeiners se radoval z prvního hattricku v sezoně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele