základní část, 13. kolo
05.11.2022 18:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Neapol otočila duel v Bergamu a její jízda pokračuje

Atalanta se stala dalším týmem, jenž si sice brousil zuby na pokoření lídra z Neapole, ale který nakonec odcházel poražen. Domácí se sice dostali poměrně brzo do vedení po proměněné penaltě Lookmana, ale na něj reagovali Osimhen s Elmasem, takže tři body si nakonec odváží Partenopei.

Atalanta se snažila zmenšit náskok Neapole v přímém souboji a je pravda, že doma začala aktivněji než favorit. Už ve třetí minutě se domácím povedl jeden brejk tažený nejlepším mužem Atalanty Lookmanem. Jeho nahrávka přes šíři vápna dokonce i našla svého adresáta, mladého útočníka Rasmuse Winthera Højlunda, jenže ten nevyzrál na perfektně postaveného brankáře Mereta.

Rychlé tempo Orobici nedělalo Neapoli moc dobře a domácí se dokonce díky tomu dostali i do vedení. V 17. minutě totiž Victor Osimhen při pokusu o bránění zahrál ve vápně rukou a sudí si toho i s pomocí VARu všiml. Nařídil tedy penaltu a tu s přehledem proměnil útočník Ademola Lookman.

Jenže radost domácích netrvala zas tak dlouho, jak si trenér Gasperini vysnil. Po sedmi minutách se totiž Elmasův centr dostal na hlavu Victora Osimhena, který se vznesl do vzduchu a mladý útočník perfektní hlavičkou srovnal na 1:1.

A to nebylo všechno z dílny záložníka Eljifa Elmase. Ještě do konce první půle totiž po Anguissově vyhrané hlavičce pelášil do útoku Osimhen, ale nesobecky místo zakončení předložil míč kolegovi Elmasovi. Ten si ve druhé vlně položil prvního obránce a pak propálil všechno před sebou!

Ve druhém poločase si Atalanta vytvořila další šance, ale jejich proměňování byl její věčný problém. Jako to bylo třeba v případě Joakima Mæhleho. Ten až nečekaně snadno prosvištěl z vlastní poloviny k vápnu brankáře Mereta a jeho střela mu nadělala velké potíže. Navíc se ještě k dorážce dostal Lookman, jenže trefil pouze další břevno!

Velkou šanci si na samý konec utkání nechal Giovanni Simeone. Tomu nahrál Olivera u vápna Atalanty, načež si mladý Argentinec srovnal míč na střelu a vypálil. Jenže brankář byl na místě a jeho pokus zneškodnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neapol túto sezónu si ide pre titul, a nič ho nezastaví, AC Milan, Lacio, Atlanta, AS Róma, ešte Inter a podpriemerný Juventus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele