základní část, 36. kolo
20.05.2023 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Mario Pašalič (© AFP)

Atalanta zůstává v kontaktu, Verona je zase blíž sestupu

Roli favorita naplnila ve 36. kole Atalanta, která si poradila s Veronou 3:1. Tři body znamenají, že zůstává v kontaktu s evropskými poháry, zatímco hostující celek je zase o něco blíže sestupu do nižší soutěže. V dresu domácích postupně překonali brankáře Montipa Davide Zappacosta, Mario Pašalić a Luis Muriel. Jediný zásah Verony obstaral hned zkraje zápasu Marko Lazović.

V sobotu se v Gewiss Aréně potkaly týmy z opačných pólů tabulky. Atalanta stále bojuje o evropské poháry a Verona pro změnu o holé přežití. Favoritem byli Bergamaschi a tuto úlohu do puntíku splnili.

Začátek však neprobíhal podle jejich plánu a Gasperiniho družina brzy inkasovala první gól. Marko Lazović dostal přihrávku do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Sportiella. To vše už po jedenácti minutách. Atalanta tak byla nucena hned na začátku sešlápnout plyn a přineslo to výsledek. Ve 22. minutě si na hranici šestnáctky vyměnili balón Davide Zappacosta s Luisem Murielem a prvně jmenovaný utaženou střelou k tyči srovnal na 1:1.

Atalanta měla následně velkou územní převahu, nicméně do konce poločasu už se střelecky neprosadila, a fanoušci Orobici si tak museli počkat až po změně stran. Hned v 53. minutě Mario Pašalić presoval brankáře Montipá, ten hrubě chyboval, ztratil balón a chorvatský záložník to nemilosrdně trestal. Za chvíli Atalanta přidala i třetí gól a pevně převzala otěže zápasu do svých rukou. Rasmus Hojlund si udělal ze střední vzdálenosti prostor ke střele a k tyčce nedal Montipovi šanci.

Do konce utkání ještě zbývala půlhodina, jenže otřesená Verona už to měla proti Atalantě hodně složité. Osm minut před koncem si vybrala i porci smůly, protože Sulemanova technická střela zatřásla břevnem. Za chvíli vyrobili domácí k překvapení všech velkou chybu a jen s velkým štěstím pro Atalantu ji nepotrestal Gaich. V 89. minutě zase neproměnil obrovskou příležitost Éderson da Silva, a konečný stav 3:1 pro domácí už se tedy nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele