základní část, 13. kolo
06.11.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Felipe Anderson (© AFP)

Římské derby ovládlo Lazio, stačila mu jediná branka

Římské derby mnoho zajímavého nenabídlo a po stránce předváděné hry patřilo mezi nejslabší vydání. Vyrovnané utkání rozhodla jediná branka Lazia, kterou vstřelil Felipe Anderson po selhání obránce Ibañeze.

Derby della Capitale vládne specifickou magickou atmosférou a dnes to nebylo jiné. Mourinho kontra Sarri, to je souboj, který nabízí hodně dramatických momentů. Sarrimu dnes chyběli dva klíčoví hráči, Milinković-Savić a Immobile, ale jeho kádr skýtá dostatek možností, aby byl pro Vlky nebezpečný.

Úvodní minuty fanoušky na obou stranách spíš uspávaly - snaha neinkasovat, neudělat chybu jako první, bylo naprosto evidentní. Takže moc šancí jsme neviděli, i když s postupem času se alespoň fauly množily. Největší drama, minimálně pro domácí fandy, nastalo ve 29. minutě. Zibi Boniek, pro fanoušky Giallorossi ne neznámý, před zápasem řekl, že dnešní měření sil podle něj rozhodne jeden ze tří stoperů AS, nejspíš Roger Ibañez. A nakonec měl pravdu.

Zcela jednoduchá a nevinně vypadající rozehrávka AS skončila právě u brazilského obránce, který ale nepochopitelně nerozehrál, otálel a ještě chtěl napadajícího Pedra obejít. Což byl naprostý nesmysl, protože zkušený útočník ho tělem odstavil a nahrál Felipemu Andersonovi. Pro něj už bylo snadné překonat osamoceného Ruie Patrícia!

Lazio vedlo o jednu branku a svým pohybem dělalo AS velké problémy. Jeho hráči působili aktivně, pohybově na výši a vždy připravení. První půle přesto nemusela skončit vedením Biancocelesti. Jenže římský miláček Nicolò Zaniolo vypálil s pomocí teče jen do břevna za Provedelovými zády!

Kdo čekal nějaký tlak ze strany AS (podobně jako tomu bylo v minulém kole Evropské ligy), ten musel být zklamán. Mírné oživení znamenal nástup mladíčka Volpata, ale jinak se Laziu bez potíží dařilo kontrolovat hru a ani několikerá střídání AS nepomohla. Stejně tak přečkalo Lazio dlouhé osmiminutové prodloužení druhé půle, po jehož skončení mohlo okázale slavit.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Largo

Daje Roma!!!!

Reagovat
tadko97

Prianie : 3:1

Tip: 1:1

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
King Ciro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele